Politic

Cristina Rizea: Un guvern minoritar PNL cu susținerea PSD este o soluție proastă pentru România

Deputatul Cristina Rizea consideră că un guvern PNL cu sprijinul PSD în Parlament nu rezolvă deloc criza politică pentru că un astfel de guvern va fi la cheremul social democraților.

„Nu trebuie să fii analist politic ca să-ți dai seama. Da, poate pentru unii poate părea o soluție de moment, pe ideea, să fie guvern investit, să se termine odată cu criza politică. Adevărul este că un guvern PNL cu sprijinul PSD în Parlament nu rezolvă deloc criza politică pentru că, permanent, în următorii trei ani, acest guvern va fi la cheremul PSD. Cu alte cuvinte, PSD va fi la guvernare prin toate beneficiile pe care le va stoarce de la guvernul PNL, fără a avea însă, nicio răspundere legată de actul guvernării. Răspunderea va fi decontată doar de PNL, politic și de toți românii, pe toate planurile. Beneficii pentru PSD vor fi cu nemiluita, ele au început deja cu acțiunile lui Florin Cîțu din ultimul timp(devalizarea fondului de rezervă al PM în beneficiul primarilor, PNDL 3, etc.) Va fi o guvernare USL în adevăratul sens al cuvântului. Asta e și intenția din spatele „echipei câștigătoare” Ciolacu-Cîțu, toate datele arată că asta s-a dorit de la început. Doar că pierzătoare va fi România, vom fi noi toți. Fără reforme care să depolitizeze instituțiile de stat, fără transparență în cheltuirea banului public, fără o gestionare eficientă și corectă a fondurilor din PNRR, fără politici publice care să ducă la dezvoltare și fără investiții care să aducă plus valoarea, șansele ca România să iasă din paradigma ultimilor 30 de ani sunt nule.
O guvernare cu USR este singura garanție că reformele sunt posibile și realizabile. Am demonstrat în cele opt luni că putem să facem ceea ce am promis, chiar în ciuda piedicilor care nu s-au pus din partea unui premier iresponsabil.
Cu siguranță vom fi acuzați de propaganda PNL/ USL că prelungim criza, că suntem „dușmanii poporului”. S-a văzut clar în ultimele săptămâni că mașinăria de propagandă PNL este bine unsă și înghite mulți bani. Nu, nu vrem să prelungim criza politică, dar așa cum spuneam la început, un guvern PNL cu susținerea PSD înseamnă de fapt prelungirea crizei politice pe încă trei ani, lucru pe care România nu și-l permite. Singura soluție pentru noi românii, este refacerea coaliției USR-PNL-UDMR și încetarea jocurilor politice, a exploziilor de orgoliu și a râzgâielilor. Avem prea multă treabă de făcut”, a declarat Rizea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top