Politic

Rizea: De acum încolo accesul cu animalele de companie pe plajă este permis

Proiectul de lege depus în aprilie anul trecut de deputatul Cristina Rizea, care permite accesul cu animale de companie pe plajă, a fost adoptat săptămâna aceasta de plenul Camerei Deputaților.

”O veste bună pentru iubitorii de animale: de acum încolo accesul cu animalele de companie pe plajă este permis, evident cu respectarea anumitor reguli!
Proiectul de lege pe care l-am depus în aprilie anul trecut, a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu 284 voturi pentru, 1 împotrivă și 11 abțineri.
Legea urmează să ajungă la președinte pentru promulgare.
𝐂𝐞 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐧𝐨𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐥𝐞𝐠𝐞?
✅Permite accesul liber pe plajă cu animale de companie în extrasezon.
✅️ Permite accesul cu animalele de companie, pe plajă, în sezon cu acordul operatorului de plajă.
✅️ Este obligatoriu ca animalul de companie să fie ținut în lesă sau ham.
✅️ În plus cel care însoțește animalul de companie la plimbare pe plajă este obligat să îi strângă și mizeria.
📌Un aspect foarte important al noii legi este acordarea abilității de control și sancționare a nerespectării prevederilor de mai sus către toate instituțiile din domeniu: Poliție Locală, Poliție Națională, Jandarmerie.
Mulțumesc societății civile și Asociației Animal Society , Asociatia Chinologica „Hobby” Constanta, Asociației Everything for 4 paws care au susținut acest proiect, precum și echipei care a lucrat la el.
După 16 ani de când accesul pe plajă a animalelor de companie a fost interzis discreționar de primul ministru de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, astăzi avem ocazia revenirii la un pic de normalitate”
, a transmis Cristina Rizea.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top