Politic

Lungoci: Miniștrii PSD găsesc soluții pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi ale românilor

Deputatul Lucian Lungoci afirmă că miniștrii PSD găsesc soluții pentru rezolvarea problemelor românilor, așa cum au promis încă de la instalare. Un bun exemplu în acest caz îl reprezintă ministrul Agiculturii, cel ce a adoptat o serie de măsuri menite să simplifice și să încurajeze programul ”Tomata”.
„În urma discuțiilor cu fermierii, ministrul Adrian Ionuț Chesnoiu a adoptat o serie de măsuri menite să simplifice, dar și să încurajeze programul ”Tomata”, cel de susținerea cultivării de legume în spații protejate, precum și de susținere a producției de usturoi românesc.
Măsurile sunt adoptate pe două paliere
1. Simplificarea procesului de accesare a acestor programe prin:
-preluarea părților birocratice din întregul proces de implementare de către structurile județene
– degrevarea fermierilor de drumurile făcute pentru obținerea certificatului de atestare fiscală și cazierul fiscal. Aceste documente vor fi solicitate de către Direcțiile Agricole Județene direct de la autoritățile publice emitente.
– abilitarea Direcțiile Agricole Județene care vor putea să solicită și alte documente eliberate de autoritățile statului, necesare completării documentației depuse de fermieri pentru acordarea ajutorului de minimis.
2. Simplifica procedurii de acordare a sprijinului pentru agricultori prin:
– prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis pentru legumele în spații protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv;
– abrogarea criteriul de eligibilitate referitor la obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis;
– eliminarea certificatul de atestare fiscală și a cazierului fiscal din cadrul documentației atașate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis.
Prin măsurile adoptate, Ministerul Agriculturii răspunde nevoilor reale ale fermierilor”, a transmis Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top