Opinii

Cristian Cârjaliu derulează proiecte sociale în comuna Agigea

Anul 2012 a început cu proiecte ample de investiţii pentru primarul Cristian Cârjaliu şi, implicit, pentru locuitorii comunei constănţene Agigea. Principalele proiecte care se află în derulare, în prezent, sunt cele care vizează construirea de grădiniţe şi creşe, reabilitarea şcolilor şi construcţia de centre de tineret. Cea mai recentă investiţie a administraţiei locale este înfiinţarea unui cămin de bătrâni. Astfel, Primăria Agigea pregăteşte documentaţia necesară pentru preluarea unei clădiri vechi ce aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor. „În cadrul acestei clădiri, care va fi reabilitată şi dotată corespunzător se va amenaja un centru pentru bătrâni. Suntem în stadiu avansat de negociere pentru preluarea vechiului Pichet de Grăniceri din Agigea aflat pe strada Căpşunelelor. După întocmirea formelor legale de preluare, obiectivul nostru va fi să construim în clădirea respectivă un cămin de bătrâni de care să beneficieze toţi vârstnicii care nu mai au o familie care să-i îngrijească sau care au nevoie de astfel de servicii”, a declarat Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Investiţia se va derula cu ajutorul fondurilor europene, însă o parte din banii necesari vor fi asiguraţi de Consiliul Judeţean Constanţa. Realizarea proiectului va costa un milion de euro.
Un alt proiect de amploare pentru localnicii din comună este Centrul de Tineret, o construcţie ce va fi ridicată în continuarea clădirii stadionului din Agigea. Proiectul, ce reprezintă de fapt o extindere a unei clădiri existente, are în vedere completarea activităţilor care ar putea diversifica opţiunile tinerilor dornici de exerciţii sportive sau alte posibilităţi de petrecere a timpului liber, prin sport.
Cristian Cârjaliu are în plan şi dezoltarea turismului din zonă, drept pentru care a depus o cerere de finanţare, intitulată „Centru de Informare turistică în comuna Agigea şi proximităţi; Dezvoltare şi marketing turistic”. Proiectul va fi derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Axa III – Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” – Măsura 313, „Încurajarea activităţilor turistice”. Implementarea proiectului prevede dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale menite să ajute la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, dar şi la sporirea atractivităţii mediului rural. Costurile pentru dezvoltarea proiectului depăşesc suma de 800.000 lei, fără TVA.

Actualitate

To Top