Actualitate

Comuna Saraiu privește spre viitor. Dorinela Irimia: „Bunăstarea cetățenilor este cea mai mare răsplată”

Una dintre comunele județului Constanța, care se află într-o permanentă transformare, este Saraiu. Dezvoltarea localității și a satelor ce compun unitatea administrativ-teritorială a fost prioritatea administrației locale. De aceea, primarul Dorinela Irimia a trecut în revistă câteva proiecte realizate sau în curs de realizare, precum și obiectivele de viitor.

Astfel, la capitolul investiții în infrastructura educațională, autoritățile locale, în parteneriat cu conducerea școlii ,,Nicolae Maraloi” Saraiu, vor inaugura în curând Grădinița din satul Dulgheru.

„Locuitorii din comuna Saraiu vor avea posibilitatea să practice sportul într-o sală dotată cu aparate de forță moderne, pe care le voi încerca și eu, alături de copiii din localitate. Este o inițiativă foarte bună a administrației locale, pe care am susținut-o cu plăcere , de altfel , ca și multe alte fapte bune”, anunță Dorinela Irimia un alt proiect.

Și Școala din Saraiu a fost reabilitată, a fost construit grup sanitar și a fost finalizată izolarea termică a clădirii.

În prezent , Saraiu este un exemplu bun pentru ceea ce ne propunem să facem în localitate , de cinste în județul Constanța”, mai spune primarul.

La capitolul infrastructură rutieră, Saraiu se poate lăuda cu asfaltarea a 17,5 kilometri de drum în localitatea Dulgheru, amenajarea a două stații pentru transportul public și extinderea rețelei de iluminat stradal . „Oamenii de aici s-au convins că tot ce ne-am propus, ducem până la capăt. La începutul săptămânii viitoare vor începe lucrările de asfaltare a localității Stejaru. Astfel, localitățile Dulgheru și Stejaru vor fi finalizate, iar locuitorii pot circula pe un drum modern”, mai spune Dorinela Irimia.

Proiecte de viitor

Conform edilului, „bunăstarea cetățenilor este cea mai mare răsplată, mai ales atunci când știu că implicarea aduce schimbări în bine în viața oamenilor. Am mers prin localitate și am întâlnit oameni care așteaptă implementarea noilor proiecte, respectiv, asfaltarea localității Saraiu, construirea celor două case mortuare, pictarea sfintei biserici ,,Constantin și Elena ” din Dulgheru”, explică primarul câteva dintre proiectele de viitor.

De asemenea, trebuie definitivată construirea Centrului Medical din localitate. Este nevoie ca acel Centru Medical să fie reconstruit din temelie pentru a asigura condiții bune pentru tratamentul cetățenilor.

„Sunt lucruri elementare pe care fiecare localitate trebuie să le aibă, iar în discuțiile cu cetățenii am dat asigurări că toate acestea vor fi realizate în următoarea perioadă, pentru că prioritatea mea cât şi a echipei mele , este Familia Saraiu, este modernizarea comunei, asigurarea unor condiții decente de muncă și trai pentru oameni”, mai spune Dorinela Irimia.

Nu în ultimul rând, primarul vorbește și despre proiectul Consiliului Județean Constanța de facilita transportul rutier între satele comunei. Astfel, vor demara lucrările la DJ 225: Saraiu – Dulgheru – Vulturu – Runcu – Pantelimon – Târgușor. Drumul are o lungime de 36 de km și va fi refăcut în totalitate. Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a început decopertarea stratului de uzură învechit urmând ca apoi să realizeze lucrări de turnare a unui covor asfaltic nou, de refacere a acostamentelor pietruite și reprofilare/decolmatare rigole .

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top