Actualitate

Hârșova va avea un teren de minifotbal. Și lucrările la stadion vor fi reluate

În această perioadă, administrația locală a orașului Hârșova lucrează la realizarea unui proiect ce vine în întimpinarea celor dornici de mișcare, de petrecere a timpului liber făcând un sport.

„Astfel, s-a demarat amenajarea unui teren de sport multifuncțional (pentru minifotbal, tenis de câmp, handbal), dotat cu nocturnă, în locul fostului târg de animale. Lucrările se află într-un stadiu avansat și îmi doresc ca finalizarea acestora să se realizeze în cursul acestei veri”, spune primarul Viorel Ionescu.

Totodată, edilul le aduce la cunoștință hârșovenilor că și lucrările de amenajare a stadionului, întrerupte de refuzul constructorului inițial de a finaliza lucrarea și îngreunate de numeroase reclamații și controale, vor fi reluate în cel mai scurt timp, „întrucât suntem la finalul procedurii de atribuire a lucrării unui nou constructor. Se va finaliza și această lucrare, așteptată de toți hârșovenii, oricât de mult se încearcă îngreunarea proiectelor noastre!”

În altă ordine de idei, Viorel Ionescu a vurt, zilele trecute, să lămurească problema fostului cinematograf al orașului, aflat acum într-o stare avansată de deteriorare. Deoarece mulți locuitori au cerut lămuriri primăriei, dorindu-și ca această clădire să-și recapete măreția de altădată, primarul a explicat faptul că respectiva clădire a cinematografului este proprietate privată, nicidecum una care să aparțină administrației locale. Astfel, primăria nu poate interveni pentru reabilitarea imobilului.

„Cinematograful nu mai este proprietatea orașului din anul 2008. Inițiativa în vederea vânzării a aparținut lui Chiriță Ionel care, în anul 2005, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu pentru vânzarea cinematografului cu suma de (doar) 22.500 euro (fără TVA).

Vânzarea nu a mai avut loc atunci, ci în anul 2008, când dl. Nădrag Tudor l-a vândut cu suma de 144.900 euro (fără TVA), la un preț de aproape 7 ori mare decât fusese evaluat în anul 2005, deși degradarea era mai avansată”, spune primarul Viorel Ionescu.

Așadar, de 11 ani acest cinematograf este proprietate privată, iar pentru lăsarea în paragină, autoritatea locală nu poate interveni decât prin aplicarea unei suprataxări, ceea ce s-a și făcut.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top