Actualitate

Teoria Cospirației de… rahat, la Hârșova. Unii cetăţeni se plâng că sunt omorâți cu bălegar!

Campania de discreditare a primarului Viorel Ionescu capătă note absurde. În ultimele zile au apărut pe Facebook mai multe comentarii care îl acuză pe edil de faptul că vrea să își omoare proprii cetățeni prin metoda chemtrails!

Teoria conspirației Chemtrails a apărut în anii 1990 și pleacă de la urmele lăsate de avioane pe cer. Adepții acestei teorii susțin că aceste semne sunt de fapt substanțe chimice aruncate din avioane de către „Oculta Mondială” care urmărește otrăvirea și diminuarea populației.

Urmele de condensare nu sunt ceva nou. Acest tip artificial de nor a început să fie observat din momentul în care oameni au început să zboare folosind motoare cu reacție. <Urmele de condensare> se formează atunci când gazele (în principal vapori de apă) care părăsesc motorul avionului se amestecă cu aerul mai rece din mediul înconjurător ceea ce duce la formarea cristalelor de gheață” explică cercetătorul științific Bogdan Antonescu, citat de Factual.ro.

Acuzațiile aberante ale unor locuitori au apărut în contextul unui miros neplăcut resimțit în ultima perioadă în oraș. Primarul a ținut să lămurească printr-o postare pe Facebook că mirosul provine de la gunoiul de grajd (bălegar) împrăștiat pe câmp în scop de fertilizare. Aceste afirmaţii par a veni pe fondul unei campanii de discreditare a primarului, desfăşurată de mai mulţi ani în Hârşova.

„Pentru că din anumite postări sau comentarii apărute pe Facebook, am constatat faptul că subiectul mirosului deranjant ce se resimte în zona orașului a generat afirmații aberante, halucinante, din partea unor cetățeni, în sensul că se aruncă cu otravă în aer, că primarul are ordin să omoare cetățenii și alte asemenea grozăvii, vă informez faptul că acest miros este degajat de îngrășămintele organice, împrăștiate de agricultori pentru fertilizarea terenurilor agricole din zonă.

NU este o acțiune a Primăriei și nu are primarul ordin să otrăvească pe nimeni. Știu că este la modă să fie primarul ,,vinovat” întotdeauna de tot ce se întâmplă și de ce nu se întâmplă în oraș, dar să gândești asemenea prostii și să le mai și spui, e prea mult!

Sunt acțiuni particulare, ale celor care au ales fertilizarea cu îngrășăminte organice, în schimbul celor chimice, iar mirosul ne deranjează pe toți și nu se împrăștie selectiv, doar la anumite persoane.

Nu stă în puterea mea nici să interzic astfel de fertilizări și nici să înlătur mirosul deja instalat. Cine susține altceva este fie rău-intenționat, fie neinformat, fie nu gândește!

Dacă mai are cineva nevoie de lămuriri suplimentare sau explicații de cerut, este invitat să vină în audiență, să se informeze și să nu mai creadă toate aberațiile! Iar pe cei care comentează pe Facebook în orice problemă și le știu pe toate, îi provoc să stea alături de mine o zi întreagă sau chiar în fiecare zi, pentru a vedea ce înseamnă administrarea unui oraș și gestionarea problemelor comunității.

Vă asigur că voi face întotdeauna tot ce îmi stă în puțină pentru binele comunității mele, pentru că aici m-am născut și trăiesc, alături de familia mea, prieteni și de toți cei dragi! Sănătate și numai bine tuturor!”, a transmis Viorel Ionescu.

Primarul Ionescu a precizat și că fertilizarea solului este un procedeu legal şi că aceasta este perioada din an în care se efectuează.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top