Actualitate

Elevii din Hârșova vor avea zone verzi în incinta Școlii Gimnaziale

Atunci când școala colaborează cu organizațiile neguvernamentale și cu administrația locală, multe proiecte se pot realiza pentru a transforma unitățile de învățământ în spații primitoare atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Un astfel de proiect a fost realizat de o echipă de oameni inimoși din Hârșova, iar proiectul a primit deja finanțare pentru a putea fi implementat în viitor.

Fundația pentru Parteneriat și MOL România au anunțat că, în urma finalizării procesului de evaluare de către Comitetul de selecție, proiectul cu titlul „Crește verde!” este recomandat pentru finanțare în cadrul Programului Spații verzi – componenta Spații Verzi Urbane.

Proiectul „CREȘTE VERDE!” are ca scop amenajarea spațiului verde de la Școala Gimnazială Hârșova ca mediu de învățare outdoor, delimitat în zone specifice (centre de activitate) ce corespund principalelor sfere de interes ale elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale numărul 1 Hârșova.

Proiectul urma să fie implementat începând cu anul 2020, dar din cauza pandemiei de COVID-19, Fundația pentru Parteneriat și MOL România au decis că toate finanțările să fie acordate în anul 2021.

Echipa de implementare a proiectului „Crește Verde!”:

Coordonator proiect – Mărgineanu Geanina

Reprezentant Asociația “ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ-HÂRȘOVA” – Manea Elena Ionelia

Responsabil Educație ecologică – Școala Gimnazială nr.1 Hârșova – Unitu Georgeta

Responsabil Primăria Hârșova – Geoglovan Ana Maria

Reprezentant S.C. ADSERVIO SOCIAL INOVATION S.R.L. – Mihaela Odică

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top