Actualitate

Măsuri de combatere a COVID-19, în comuna Ceamurlia de Jos

Încă de la începutul lunii aprilie, administrația locală a comunei Ceamurlia de Jos a fost preocupată de lupta împotriva răspândirii coronavirusului. În acest sens s-a înscris campania de dezinfecție a localității. „Am început dezinfecția în comuna Ceamurlia de Jos – DJ 222 (strada principală), folosind dezinfectant pe baza de clor, avizat de Comisia Națională pentru produse biocide. Operațiunea a fost făcută de domnul Ion Ion cu Met-ul dânsului”, spune primarul comunei, Dumitru Stan.

Nu doar drumurile au fost dezinfectate, ci și spațiile comune din fața magazinelor și scările de bloc. „Fiți responsabili și evitați ieșirile în zonele aglomerate! Respectați intervalul orar de deplasare! Purtați la dumneavoastră mereu declarația necesară deplasării”, îi sfătuiește pe localnici primarul.

De asemenea, administrația locală a decis, în contextul situației epidemiologice cauzate de răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, că cererile, declarațiile pentru ajutorul social, alocația pentru susținerea familiei, alocația de stat pentru copii, drepturile acordate în baza OUG 111/2010 – concediu și indemnizația de creștere a copilului, ajutorul pentru încălzirea locuinței, pot fi depuse în format electronic.

În același format poate fi transmisă beneficiarului și dispoziția de acordare/respingere/încetare sau suspendare a dreptului de asistență socială pentru oricare dintre beneficiile sociale enunțate.

Nu în ultimul rând, primăria Ceamurlia de Jos, prin compartimentul de asistență socială și prin comitetul local pentru situații de urgență asigură cumpărături din fonduri proprii, de strictă necesitate, pentru persoanele vulnerabile, cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători. Pentru acest serviciu, cei interesați pot apela la numărul de telefon: 0240/564.706.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top