Actualitate

Măsuri de combatere a COVID-19, în comuna Ceamurlia de Jos

Încă de la începutul lunii aprilie, administrația locală a comunei Ceamurlia de Jos a fost preocupată de lupta împotriva răspândirii coronavirusului. În acest sens s-a înscris campania de dezinfecție a localității. „Am început dezinfecția în comuna Ceamurlia de Jos – DJ 222 (strada principală), folosind dezinfectant pe baza de clor, avizat de Comisia Națională pentru produse biocide. Operațiunea a fost făcută de domnul Ion Ion cu Met-ul dânsului”, spune primarul comunei, Dumitru Stan.

Nu doar drumurile au fost dezinfectate, ci și spațiile comune din fața magazinelor și scările de bloc. „Fiți responsabili și evitați ieșirile în zonele aglomerate! Respectați intervalul orar de deplasare! Purtați la dumneavoastră mereu declarația necesară deplasării”, îi sfătuiește pe localnici primarul.

De asemenea, administrația locală a decis, în contextul situației epidemiologice cauzate de răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, că cererile, declarațiile pentru ajutorul social, alocația pentru susținerea familiei, alocația de stat pentru copii, drepturile acordate în baza OUG 111/2010 – concediu și indemnizația de creștere a copilului, ajutorul pentru încălzirea locuinței, pot fi depuse în format electronic.

În același format poate fi transmisă beneficiarului și dispoziția de acordare/respingere/încetare sau suspendare a dreptului de asistență socială pentru oricare dintre beneficiile sociale enunțate.

Nu în ultimul rând, primăria Ceamurlia de Jos, prin compartimentul de asistență socială și prin comitetul local pentru situații de urgență asigură cumpărături din fonduri proprii, de strictă necesitate, pentru persoanele vulnerabile, cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători. Pentru acest serviciu, cei interesați pot apela la numărul de telefon: 0240/564.706.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top