Actualitate

Orașul Hârșova va beneficia de o creșă nouă și un pasaj rutier denivelat

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat contractul de finanțare pentru construcția unei noi creșe în localitate. Finanțarea este asigurată prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar primăria pune la dispoziție doar terenul.

Creșa de tip nZEB – Clădire cu consum de energie aproape zero  -, va fi realizată conform unui proiect tip aprobat anterior și va deservi 40 de copii din localitate.

În curtea creșei va fi amenajat un spațiu de joacă generos, iar clădirea va fi echipată cu săli de joacă, dormitoare, sală de festivități, spălătorie proprie, cabinet medical și spații administrative. În plus, pentru a asigura necesarul de energie și apă caldă din surse regenerabile, creșa va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice, iar clădirea va fi izolată termic.

Totodată, Primăria Hârșova anunță că locuitorii vor beneficia de un pasaj rutier denivelat la intersecția DN2A cu DN22A (Hârșova – Tulcea).

„Urmare a demersurilor noastre privind înființarea unui sens giratoriu în zonă, precum și în urma discuțiilor purtate de Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, vă informăm că orașul Hârșova va beneficia de un pasaj rutier denivelat la intersecția DN2A cu DN22A (Hârșova – Tulcea)”, transmite administrația locală.

Primăria Orașului Hârșova salută proiectul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), convinsă fiind că acest demers va contribui la fluidizarea traficului rutier și, în mod special, la reducerea accidentelor din zonă.

Indicatorii tehnico-economici solicitați în implementarea proiectului sunt:

  • denivelarea intersecției
  • trotuare tehnice prevăzute cu treceri pentru fibra optică (dacă în zonă există fibră optică)
  • iluminat;
  • panouri fonoabsorbante, după caz
  • parapete conform normative în vigoare
  • stații mijloace de transport persoane, după caz
  • încadrare în mediul înconjurător din punct de vedere arhitectural

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top