Actualitate

Comuna Frecăței, premiată cu trofeul „ZETEA” de către Asociația Comunelor din  România

În cadrul celei de-a 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), care a reunit un număr impresionant de participanți (peste 350 de primari și de reprezentanți ai comunelor din toate județele României), primarul Marian Naiman – comuna Frecăței – a primit trofeul „ZETEA” pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural.

Trofeul „ZETEA” a fost instituit prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2016 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural.

Meritul administrației locale Frecăței este deosebit în acest sens, dacă amintim doar de fabrica de panificație Lidas din Cataloi, o investiție privată de 46 de milioane de euro, una dintre cele mai importante din domeniul panificației din Europa.

„Din informațiile din industrie, este cea mai mare investiție din Marea Britanie până în Rusia în domeniul panificației. Dimensiunea nu este poate cea mai mare, dar ne deosebim prin nivelul de tehnologie şi de automatizare. În zona de eficientă energetică, am folosit cele mai noi tehnologii disponibile astăzi pe piaţă, astfel încât acest complex, chiar dacă nu va fi cel mai mare, va fi cel mai modern complex din industria noastră”, spun reprezentanții companiei.

Valoarea sporită a investiției constă și în numărul de aproximativ 200 de locuri de muncă create.

Comuna Frecăței primește, astfel, recunoașterea potențialului deosebit pe care îl are în atragerea de investitori, dar și recunoașterea investițiilor pe care administrația locală le face în infrastructură prin implementare mai multor proiecte finanțate din surse diferite: guvernamentale, europene sau de la bugetul local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top