Politic

Deputat tulcean: Bâstroe pare a fi o temă a propagandei ruse

Deputatul liberal Michael Gudu consideră că una dintre strategiile folosite de Rusia este cea de „dezghețare” a unor conflicte sau dispute anterioare, care sunt prezentate ca fapte recente și care au rolul de a submina capitalul de credibilitate de care se bucură Ucraina în lumea occidentală.

În această categorie, spune Gudu, pare a se încadra și „dezvăluirea pe surse”, preluată de o parte a media din România, conform căreia Ucraina ar fi început dragarea canalului Bâstroe, cu scopul adâncirii acestuia.

„Poziția Comisiei Europene a fost transmisă de către comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, care a declarat că executivul european nu poate aproba solicitarea Ucrainei de a introduce Brațul Chilia într-un coridor european de transport naval, întrucât celălalt stat riveran, România, nu este de acord.

În contextul conflictului care se desfășoară în apropierea granițelor României, orice știre spectaculoasă sau ieșită din comun, orice <dezvăluire în exclusivitate> sau <pe surse>, care are ca subiect pe unul dintre protagoniștii conflictului, trebuie privită cu neîncredere și verificată prin surse credibile”, a scris Michael Gudu într-o postare pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top