Politic

Deputat tulcean: Bâstroe pare a fi o temă a propagandei ruse

Deputatul liberal Michael Gudu consideră că una dintre strategiile folosite de Rusia este cea de „dezghețare” a unor conflicte sau dispute anterioare, care sunt prezentate ca fapte recente și care au rolul de a submina capitalul de credibilitate de care se bucură Ucraina în lumea occidentală.

În această categorie, spune Gudu, pare a se încadra și „dezvăluirea pe surse”, preluată de o parte a media din România, conform căreia Ucraina ar fi început dragarea canalului Bâstroe, cu scopul adâncirii acestuia.

„Poziția Comisiei Europene a fost transmisă de către comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, care a declarat că executivul european nu poate aproba solicitarea Ucrainei de a introduce Brațul Chilia într-un coridor european de transport naval, întrucât celălalt stat riveran, România, nu este de acord.

În contextul conflictului care se desfășoară în apropierea granițelor României, orice știre spectaculoasă sau ieșită din comun, orice <dezvăluire în exclusivitate> sau <pe surse>, care are ca subiect pe unul dintre protagoniștii conflictului, trebuie privită cu neîncredere și verificată prin surse credibile”, a scris Michael Gudu într-o postare pe Facebook.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top