Politic

Deputat Bogdan Huțucă: PNL îşi doreşte o schimbare de paradigmă în care să avem o economie performantă şi sănătoasă

În ședința Camerei Deputatilor din 10 iunie 2020 deputatul Bogdan-Iulian Huţucă a avut o intervenție politică despre Standard&Poor’s ce menţine ratingul de ţară al României. Concret, compania americană de rating a efectuat un raport prin care a confirmat ratingul de țară, precum și perspectiva negativă asupra economiei. Conform raportului S&P, peisajul politic actual și alegerile din decembrie nu oferă vizibilitate asupra a ceea ce urmează să se întâmple în economie. Despre acest subiect, deputatul a declarat:

În ciuda faptului că se confruntă cu o criză sanitară fără precedent în ultimul secol şi vine după o guvernare de trei ani a PSD, Partidul Naţional Liberal a reuşit să menţină ţara pe linia de plutire. Însă, raportul Standard&Poor’s confirmă ceea ce au afirmat şi rapoartele anterioare efectuate de companii precum Moody’s şi Fitch, şi anume că România a fost gestionată cum nu se poate mai prost de guvernarea PSD, care, prin măsurile fiscal-bugetare populiste şi iresponsabile, a făcut din ea o ţară din ce în ce mai puţin atractivă pentru investiţii. Este confirmat caracterul populist al Legii pensiilor, prin care, pentru a mai câştiga câteva voturi, PSD este dispus să arunce bugetul ţării în aer.

Aceasta a fost „filosofia” din spatele „(ne)gândirii” economice a PSD, adică adunarea a cât mai multor „facturi”, cheltuieli populiste, iar investiţii – puţine spre deloc! Este constatarea şi a raportului Standard&Poor’s, care spune că „În condiţiile în care cheltuielile cu salariile şi pensiile se ridică acum la aproximativ 90% din veniturile fiscale, structura bugetară a României este rigidă”. Şi Moody’s foloseşte Legea pensiilor ca motiv principal pentru schimbarea perspectivei la negativ, afirmând că „cei doi factori cheie pentru schimbarea perspectivei în negativ sunt: o deteriorare structurală a finanţelor publice, agravată de o creştere a datoriilor pe termen lung, care este în legătură cu reforma pensiilor din 2019”. În consecinţă, în ciuda tuturor eforturilor făcute din noiembrie încoace, România decontează şi va mai deconta iresponsabilitatea şi aroganţa cu care a guvernat PSD.

Toate agenţiile importante care au analizat solvabilitatea României au făcut o distincţie clară între gestionarea proastă şi ticăloasă a finanţelor de către PSD şi responsabilitatea şi încrederea pe care le inspiră Guvernul condus de PNL.

Mai mult, Partidul Naţional Liberal îşi doreşte şi o schimbare de paradigmă în care să avem o economie performantă şi sănătoasă, susţinută de investiţii care să ofere posibilitatea achitării şi altor cheltuieli şi care să determine o creştere economică sustenabilă pe termen mediu şi lung. În acest sens, ministrul finanţelor publice, Florin Cîţu, a anunţat că în luna mai a acestui an, cheltuielile aferente investiţiilor s-au ridicat la 13,1 miliarde de lei, cea mai mare cifră din ultimii 10 ani.

Agenţiile de rating au trimis un semnal clar, pe care noi, liberalii, îl vom lua în serios şi cu ajutorul căruia vom încerca să corectăm toate greşelile făcute în ultimii trei ani, pentru ca următoarele evaluări ale acestora să considere Romania ca fiind o ţară stabilă şi chiar să-i acorde un indice pozitiv.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top