Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de vicepreședintele Dumitru Mergeani și de viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, a prezentat cele trei proiecte premiate în cadrul concursului de soluții „Reamenajare zona Faleza Dunării“.
Astfel, juriul format din președintele Horia Teodorescu și membrii arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, directorul executiv al Direcției de Investiții, Nicu Mihai, directorul general AZL Sulina, Dragoș Ioniță, respectiv arhitecții Dan Ervin Ivanov, Alexandru Bălan (reprezentant al Ordinului Arhitecților din România), Mirela Didă (reprezentant Registrul Urbaniștilor din România), conf. dr. Cristina Enache (Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu) și dr. Dragoș Buhociu (Asociația Profesională a Urbaniștilor din România) a stabilit câștigătorii, după cum urmează:
Locul I – SC Optim Proiect SRL Tulcea – autor principal: arh. Cosmin Vizireanu, arh. Florin Micu, specialist comunicare Mugur Pătrașcu
Locul II – Asocierea SC Arhidesk Vision SRL – SC Arhidream SRL Galați – autor principal: arh. Adi Florian Tudorancea
Locul III – SC Tera Design Studio SRL București – autor principal: arh. urb. Andrada Eftime, urb. peisag. Tamara Roseti.
Concursul de soluții a fost, spre bucuria noastră, o reușită pentru că au fost șapte ofertanți cu prezentări foarte bune, pentru care merită toate felicitările. Au fost firme participante atât din județul Tulcea, cât și din București, Galați și din alte zone ale țării, fapt care a dus la propuneri de idei destul de diverse și interesante.
Eu sunt foarte mulțumit de ce s-a întâmplat, s-au depășit așteptările privind propunerile de soluții, au fost punctaje foarte apropiate dar am luat în considerare punctul de vedere al celor din domeniu, care au competența de a aprecia calitatea lucrărilor.
Propunerea de soluții va face obiectul unui studiu de fezabilitate și al unui proiect tehnic, cu o finanțare care va fi asigurată fie din bugetul județean, fie din fonduri europene. A fost necesară propunerea de soluții în paralel cu proiectul mare, de reabilitare a falezei, pentru că sunt lucrări conexe, lucrări care trebuie inserate în interiorul proiectului de consolidare a falezei. Vom merge în paralel și cu studiul de fezabilitate, și cu proiectul tehnic, astfel încât să nu facem intervenții ulterioare asupra lucrării, pentru că o lucrare finalizată pe fonduri europene nu mai poate fi modificată timp de cinci ani, în perioada de postimplementare.
Vom derula aceste proceduri privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic cât mai rapid și pot să garantez că ceea ce s-a întâmplat astăzi aici va fi pus în practică. Eu sunt foarte determinat și cred că toți tulcenii își doresc ca investiția să fie dusă la bun sfârșit. Am făcut acest concurs de soluții tocmai pentru a ne apropia cât mai mult de sufletul tulceanului și pentru a da falezei valența pe care o merită ca poartă de intrare în deltă și ca zonă de referință a municipiului și județului, a declarat președintele Horia Teodorescu.