Actualitate

Tulcea – Biroul Politic al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime Europene, online pentru toți membrii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat astăzi la prima şedinţă din acest an a Biroului Politic al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime Europene  (CRPM). Întâlnirea s-a desfăşurat  live, prin teleconferinţă, şi s-a dovedit a fi deosebit de activă, la eveniment participând nu mai puţin de 98 de invitaţi din regiunile membre ale CRPM. Din partea judeţului Tulcea s-a remarcat activ şi consilierul judeţean Valentin Moldoveanu, în calitate de preşedinte în funcţie al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre.

Ordinea de zi a şedinţei a reunit în principal discuţii privind problematica actuală a CRPM, a zonelor membre ale acestui organism European, dominată de contextul crizei COVID 19 şi a repercusiunilor în acest sens asupra statelor europene şi nu numai. Au fost prezentate noi direcţii şi perspective adoptate în cadrul politicilor CRPM, pe domenii de activitate, cum ar fi accesibilitate şi transport, afaceri maritime, climat şi energie şi politica de vecinătate.

La acest din urmă punct, vicepreşedintele Dumitru Mergeani a prezentat, în numele preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, care este şi vicepreşedinte CRPM cu portofoliul politicii de vecinătate, câteva repere privind importanţa relaţiilor de colaborare între regiuni şi a întăririi pe viitor acestora, prin implicarea în parteneriate, proiecte, strategii actuale şi viitoare care să ducă la dezvoltarea unei zone comune puternice, în toate domeniile şi sub toate aspectele.    

„Urmărim îndeaproape întreaga evoluție în cadrul politicii de vecinătate a UE, asigurându-ne că autoritățile locale și regionale joacă un rol concret în construirea unei zone comune a democrației, prosperităţii și stabilităţii”, a transmis, în mesajul său, preşedintele Horia Teodorescu.

În ceea ce priveşte activitatea Comisiei Balcanice și a Mării Negre, în contextul aderării la CRPM a două noi regiuni, una dintre acestea fiind Ajaria, din Georgia, Valentin Moldoveanu, președintele CBMN a declarat: „Comisia Balcanică și Marea Neagră este bucuroasă să întâmpine noi membri; acest lucru ne conferă o voce mai puternică în zonă, stimulând discuțiile și permițându-ne să continuăm munca excelentă prin proiecte de politică și cooperare în interesul cetățenilor noștri”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top