Opinii

Comuna Grădina, o localitate înfloritoare

O localitate cu multe probleme la începutul anilor 2000, comuna Grădina trăieşte în prezent o perioadă de continuă înflorire, realizările ultimilor patru ani făcând practic uitate vremurile în care comunitatea locală se confrunta doar cu nevoi şi lipsuri. Din 2008 şi până în prezent, numeroasele proiecte realizate de primarul Gabriela Iacobici şi Consiliul Local au schimbat practic faţa localităţii. Meritele edilului pentru tot ceea ce s-a făcut în perioada 2008 – iunie 2012 au fost recunoscute de către alegători, care, prin votul lor, i-au acordat primarului Iacobici un al doilea mandat. În ultimele luni au fost finalizate numeroase alte lucrări, care au adus un plus traiului de la Grădina.

O simplă plimbare pe străzile asfaltate ale comunei ne scuteşte de orice alt comentariu, realizările fiind vizibile pentru toată lumea. În centrul localităţii a fost ridicat un monument al eroilor. De asemenea, Primăria Grădina a continuat acţiunile de modernizare a unităţilor de învăţământ, grădiniţa şi şcoala generală fiind reabilitate în timp util pentru începerea cursurilor, găzduirea şi educarea preşcolarilor şi a elevilor făcându-se în cele mai bune condiţii, demne de o comunitate a mileniului III.
Iluminatul public este, de asemenea, unul din programele îndeplinite cu brio de către autoritatea locală. Grădina se poate lăuda cu drumuri pietruite şi asflatate, cu un parc foarte frumos, cu reţele de apă şi canalizare modernizate şi extinse. Toate realizările ultimilor ani au dus implicit la o îmbunătăţire a condiţiilor de trai şi la instaurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Comuna deţine şi un potenţial turistic fantastic, fiind una dintre comunităţile constănţene cu o istorie demnă de invidiat. Pe teritoriul comunei se află Rezervaţia Naturală Masivul Geologic Cheia, siturile arheologice de la Cheia şi Casian.

Actualitate

To Top