Exclusiv

Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța. Interviu cu omul Ovidiu Cupșa VIDEO

Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța. Interviu cu omul Ovidiu Cupșa

Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța e o întrebare ce pare să îi preocupe pe mulți.

Ovidiu Cupșa însuși spune că el „nu poate fi păpușat” de nimeni și că este un spirit liber ce s-a născut în tumultul mișcărilor studențești din anii ‘90.

În interviul pe care l-am realizat într-o plimbare la pas prin Constanța, am vorbit despre trecutul lui Cupșa și viitorul său, din postura de candidat la primărie.

Ovidiu Cupșa a răspuns la întrebări despre relația cu „Gruparea Mazăre”, realizările și eșecurile ca om de afaceri, decizia de a intra în partidul AUR, tipul de campanie pe care vrea să o facă. De asemenea, Cupșa a spus și care este planul B, dacă nu va câștiga alegerile pentru Primăria Constanța.

Puteți să vizionați ma jos filmul interviului sau să citiți transcrierea sa.

Vom lămuri mai multe povești și legende din biografia sa și vom răspunde la întrebarea: Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța.


Cum a ajuns la Constanța. De ce s-a făcut marinar

De mic copil visam să călătoresc. De fapt ăsta a fost light motivul din spatele deciziei mele. Eu m-am născut într-un sătuc din Ardeal, așa cum știți în copilăria noastră nu se putea ieși peste hotare, eram dintr-o familie medie, crescută la țară, cum era pe acea vreme.

Și bineînțeles că dorința mea din copilărie a fost să ies din țară, să merg să văd lumea, să călătoresc, eram inspirat de poveștile marilor cuceritori, mi-au plăcut foarte mult istoria, geografia și atuncea bineînțeles că singura modalitate era aceea de a naviga pentru cealaltă era să fii copil de nomenclaturist și eu nu eram.

Și atunci, la sfârșitul clasei a XII-a m-am decis să dau la marină , să vin la Constanța la 18 ani, deci acum 35 de ani și din momentul în care am văzut marea m-am îndrăgostit de ea, am rămas aici, mi-am creat aici o carieră, o familie, tot ce înseamnă viața mea, și practic în ultimii 35 de ani toată viața mea a fost legată într-o formă sau alta de mare.

De ce a renunțat la meseria de marinar

Am terminat facultatea în 1994, pe perioada facultății am făcut acele voiaje de practică, am absolvit Universitatea Maritimă, actuala Universitate Maritimă în 1994, o universitate pe care știți că am făcut-o tot noi studenții prin greva foamei în 1990, și am navigat până în 1997.

Din 1997 practic m-am retras în zona de uscat la management maritim, era acea perioadă extraordinar de grea pentru marinarii români, primul deceniu al anilor 90 în care flota românească era pe distrugere .

Am renunțat la viața de navigator pentru că în acea vreme viața pe mare era extrem de grea atât în ceea ce privește condițiile de la bordul navelor cât și în ceea ce privește condițiile tehnice ale navelor, adică eu am făcut pe nave românești pe Frunzănești, de exemplu, care am rămas fără navigabilitate în mijlocul Atlanticului, era aproape sinucidere curată la vremea aceea să navighezi.

Și au fost ani de zile în care fosta flotă românească a Navromului a fost încet-încet distrusă, dar înainte de a fi distrusă a trimis și niște sicrie plutitoare pe mările și oceanele lumii.

Din fericire astăzi lucrurile sunt cu totul și cu totul altfel pentru că marinarii români navigă în flota internațională, sunt considerați unii dintre cei mai buni marinar din lume, asta și datorită sistemului de învățământ și sistemului de formare profesională, dar și datorită aptitudinilor lor pentru că noi românii suntem oameni care ne adaptăm ușor, care prindem ușor, care învățăm ușor lucrurile la bordul navelor și peste tot în general.

Cât de importanți sunt marinarii pentru economia Constanței

Ca primar, în primul rând navigatorii înseamnă cel puți 10% din populația Constanței. Sunt peste 20 de mii de navigatori și dacă-i punem cu familiile lor înseamnă probabil undeva la 20% din populația Constanței care este dependentă direct de oamenii care navigă, care sunt în momentul de față pe mările și oceanele lumii. Oamenii aceia muncesc pe mare și-și întrețin familiile din Constanța.

Mai mult decât atât, economia Constanței se dezvoltă datorită acestor oameni pentru că ei aduc anual peste un miliard de euro în România. Navigatorii nu sunt că și în celelalte profesii ca și medicii sau alte profesii care pleacă, rămân afară și eventual mai trimit o mică sumă pe lună familiei care a rămas în țară.

Navigatorii sunt oameni care muncesc afară, muncesc în flota internațională și se întorc cu toți banii aici. Cumpără aici case, cumpără aici obiecte de uz casnic, consumă aici, practic toată economia Constanței depinde într-o formă sau alta și de acești navigatori.

Ce a făcut pentru marinari?

Eu mizez în primul rând pe faptul că navigatorii mă cunosc și știu ce am făcut de-a lungul carierei mele pentru această categorie socio-profesională.

În calitate de ambasador maritim, când i-am reprezentat la IMO pentru a le salva certificările când Statul Român din varii motive nu și-a făcut datoria de a raporta aceste certificări la IMO, asta a fost în 2019, pe perioada Pandemiei. În acea perioadă m-am implicat alături de colegii de la IMO în realizarea schimburilor de echipaje de la bordul navelor, pentru că așa cum știți, jumătate de milion de marinari erau prizonieri la bordul navelor și împreună cu secretarul general IMO și cu colegii de la IMO am creat acele coridoare pentru ca dânșii să poată să facă schimburile de echipaj.

De-a lungul timpului, în calitate de manager al CERONAV, am păstrat conformitatea certificatelor și am adus CERONAV-ul în momentul de față la nivelul de a fi cel mai mare centru de training și cu cele mai multe recunoașteri și cu cele mai multe tipuri de cursuri din Uniunea Europeană. Deci eu cred că toate lucruirle acestea dânșii le-au văzut iar faptul că în momentul de față imi exprim dorința de a merge la Primăria Constanța cred că este un avantaj și pentru acești navigatori…

Cupșa va deconta politic taxele de școlarizare de la Ceronav?

Taxele de la CERONAV dacă e să le lați în comparație cu alte tipuri de taxe din alte state din Uniunea Europeană o să vedeți că sunt alături de taxele din Bulgaria cele mai mici din Uniunea Europeană. Așa cum știu și marinarii CERONAV este o instituție care se autofinanțează, nu este o instituție bugetară. Ea practic trăiește într-o simbioză cu marinarii.

Marinarii, navigatorii, beneficiază de aceste cursuri și au libera practică în flota internațională. Or, noi suntem în permanență auditați de organismele internaționale, de către IMO, de către EMSA, de către ANR, OPITO și alte organisme care acreditează diverse cursuri.

Pentru a trece aceste audituri periodice și pentru a rămâne conformi trebuie să ai o anumită calitate, o dotare standard, o curriculă, un model de curs IMO, etc.

Toate lucrurile acestea pentru a le păstra la acel nivel trebuie să investim în permanență, adică să ne scoatem investițiile și dezvoltarea din taxele și tarifele respective.

Și atunci, bineînțeles, există un nivel de tarife sub care nu poți să cobori. Pentru că există cheltuieli fixe, salariile angajaților, întreținerea simulatoarelor, cheltuielile legate de realizarea cursurilor, utilități, apă, curent, softuri, etc. Iar unele sunt extrem de scumpe pentru că cea mai scumpă parte din pregătirea profesională pentru ca ea să fie conformă este costul simulatoarelor și al softurilor necesare pentru a furniza aceste cursuri. Majoritatea marinarilor navigă cu un marinar din alte state din UE și știu de la bordul navelor că în momentul de față CERONAV are printre cele mai scăzute tarife din Europa.

Ce meserii a avut de-a lungul timpului

De-a lungul vieții, din 1989, aproape în permanență timp de 35 de ani, am avut și contact într-o formă sau alta cu meseriile maritime, cu profesiile maritime.

Am fost timp de 12 ani managerul CERONAV, am fost director general la Administrația Canalelor Navigabile și în anul 2007 – 2008 am făcut master planul canalelor navigabile și astăzi se accesează sute de milioane de euro pentru retehnologizarea ecluzelor, pentru lucrări în finalizarea canalului pe baza proiectelor pe care eu și echipa mea le-am lansat în acel master plan și pe care l-am început 2007-2008.

Am fost de asemenea o perioadă de timp consilier municipal, consilier județean dar în toată această perioadă mi-am păstrat și un aprozar al meu, am fost antreprenor în domeniul privat și m-am lovit și de această parte, de taxele și impozitele din România, de instabilitatea codurilor fiscale, de nepredictibilitatea planurilor de afaceri pe care nu poți să le faci din cauza schimbărilor dese de legislație.

Ce afaceri a făcut? E un om bogat?

Mulți ani de zile am făcut construcții, cea mai mare parte a veniturilor pe care l-am realizat de-a lungul vieții a fost din această activitate de construcții.

Practic, până în anul 2012 am fost extrem de aplicat în această zonă și bineînțeles că preluând acea poziție de la CERONAV în 2012 am fost atât de implicat în această zonă a administrației publice încât planul anteprenorial a căzut pe locul doi.

Practic am făcut de toate, am fost și timp de doi ani și ceva în primăria Constanța, am început practic prin facultate, cu primele joburi pentru că trebuia să mă întrețin fiind copil venit de la țară. Nu am făcut mulți bani, dar am fost un om gospodar și am câștigat suficient încât să îmi asigur o gospodărie de om gospodar.

La mine la țară din Ardeal, omul care era cel mai gospodar era și cel mai apreciat în comunitate. Am rămas cu aceeași atitudine de om care apreciază aceste valori. De aceea și candidez acum la primărie pentru că nu cred acum că mă mai schimb vreodată la 50 și ceva de ani.

Prima afacere nu a mai avut loc. A pierdut la Caritas banii pentru investiții

Era în 1992 sau 93, eram studenți și bineînțeles că toată lumea pe vremea aceea se gândea să deschidă o afacere. Acum o spun în glumă, eram cu trei colegi de facultate, nu le spun numele, am deschis o societate și din păcate era prea tineri, aveam 19 – 20 de ani și cea mai mare investiție a noastră și vă rog să nu râdeți, a fost 100 de dolari pe care i-am împrumutat eu și i-am depus la Caritas. Bineînțeles că am pierdut suta aceea de dolari și le spun colegilor mei că și acum sunt datori cu câte 25 de dolari. Nu a fost un eșec, a fost un început, eu nu cred în eșecuri.

Ce greșeli a făcut în viață? Ce crede despre greșeli?

Am făcut greșeli ca fiecare om. Am învățat din greșeli, dacă trag o linie nu regret nimic din ce am făcut. Bineînțeles că sunt lucruri pe care privindu-le retrospectiv cu mintea de acum și cu deciziile de acum mă gîndesc că la acel moment acelea erau informațiile și acela era mediul pe care îl aveam, conjunctura și în acea conjunctură am luat acea decizie chiar dacă acum nu aș lua-o poate a doua oară nu regret pentru că la acel moment am făcut ceea ce am crezut eu că este cel mai bine.

Toată viața mea am luat deciziile cu bună intenție. Greșelile pe care la-am făcut nu au fost greșeli pe care să le fac deliberat. In general, ca orice om, am făcut greșeli pavate cu bune intenții.

Se consideră un produs al Ligii Studenților

Pot să spun că sunt produsul Ligii Studenților. Anii 90 au fost anii primei mele tinereți și aceea este perioada în care te formezi cu adevărat. Am rămas de-a lungul timpului în toate formele în care m-am implicat, întotdeauna am fost un om implicat civic.

Dincolo de faptul că am făcut parte și din partide politice, că am avut și funcții publice, că am fost și anteprenor, etc, eu pe fond am rămas un activist civic și în permanență am fost un om care s-a luptat, a reacționat și nu a stat cu mâinile în sân atunci când s-a comis o nedreptate sau un act împotriva a ceea ce eu am crezut că este benefic pentru Constanța, pentru societate, pentru domeniul în care am lucrat.

Și știți foarte bine ieșirile mele chiar împotriva sistemului, împotriva propriilor mei șefi pentru a nu desființa CERONAV, știți ieșirile mele pentru apărarea Universității Maritime când au vrut să o desființeze. Nu sunt un rebel dar sunt un om care nu acceptă nedreptatea.

Luptător împotriva sistemului? Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța

Sunt un spirit liber. Asta mă caracterizează și cred că asta a fost și cea mai mare problemă a mea în viața publică pentru că în general se caută oameni care pot să fie mai mult sau mai puțin, am eu o vorbă, păpușați.

Din punctul meu de vedere nu am avut niciodată un stăpân, întotdeauna am fost un om liber, uneori este un avantaj, uneori este un dezavantaj.

Un avantaj pentru că niciodată nu îngenunchezi în fața nimănui, este un dezavantaj pentru că în actuala viață publică și politică pentru că în general pentru că toți merg pe tot felul de înțelegeri ascunse pe care vor să nu le scoată la iveală. Niciodată nu am avut pe nimeni în spate care să mă păpușeze.

Lupt impotriva sistemului cu armele omului matur, nu lupt cu armele revoluționarului sau a omului care în 1990 era cu adevărat un rebel, eram un tânăr care ne luptam cu neocomuniștii, cu cei de-ai lui Iliescu, dar am rămas un luptător împotriva nedreptății, armele s-au mai finisat, s-au au devenit de altă natură, am și o poziție publică, am și o echipă în spate, am și forța oamenilor care mă cunosc, nu pot să mă comport astăzi ca un rebel.

Scrie și poezii. E pragmatic sau sentimental?

Eu spun că sunt un tip pragmatic cu o doză de inspirațional. Adică. Viziunile mari și proiectele mari se fac cu inspirație. Așa e și cu poezia. Poezia este inspirație. Punerea lor în practică este o chestiune pragmatică, o chestiune care ține cont de multe elemente tehnice, ori în practică am fost totdeauna un om cu valențe sau veleități tehnice.

Marile idei sau proiecte se nasc mai întâi în mintea unui om, e vorba de viziune, și la fel ca și poezia care se naște sunt de natură inspirațională. În viață direcțiile să le găsesti inspirațional iar pașii să-i urmezi pragmatic.

Modele inspiraționale?

Cel mai important model al meu a fost tatăl meu. Acum scriu o carte în care povestesc o întâmplare de pe la 7 ani, pe care am trăit-o cu tatăl meu și care m-a marcat toată viața. Totdeauna când am făcut ceva în viață m-am gândit -ce ar zice tata?

Dacă tata ar fi mulțumit de decizia pe care o iau și eu mă simt mulțumit. Dacă tatei i-ar fi rușine de acea decizie și mie mi-ar fi rușine. El a fost primul om care m-a inspirat. Am admirat marii vizionari, marii strategi ai lumii, marii războinici, Cezar, Alexandru Macedon, Napoleon.

Am aplicat destul de mult din strategiile lor în viața publică inclusiv în acest moment în candidatura pentru primăria Constanța, principiile inspiraționale ale marilor cuceritori ai lumii se aplică și în viața publică de zi cu zi.

Oamenii care luptă din suflet sunt mai eficienți decât mercenarii pentru că ei luptă cu adevărat pentru idealuri și pentru țelurile lor, nu luptă doar pentru o remunerație la sfârșitul zilei.

În această campanie o sa fie o luptă generică, o competiție, noi ca oameni sunt obișnuiți să vorbim și să ne raportăm la sintagme. Dacă ne raportăm doar la cifre sau la lucruri reci nu suntem interesați de ele.

Până la urmă și alegerile și campaniile electorale implică în primul rând emoție și atunci bineînțeles că folosim aceste sintagme emoționale pentru că așa simțim.

La final nu trebuie să te mulțumești cu trofeul de învingător pentru că în viața publică actuală oamenii care te aleg așteaptă și confirmarea faptului că odată ce ai ajuns în acea funcție faci față, că știi ce ai de făcut.

A luptat împotriva vânzării Cazinoului Constanța

În 2011 Cazinoul era într-o avansată stare de degradare iar primarul și Consiului Local de la acea vreme, singura soluție pe care au găsit-o a fost aceea de a încerca să scoată Cazinoul la vânzare.

În ședința de consiliu din 2011 m-am ridicat și am cerut consilierilor retragerea de pe ordinea de zi a vânzării Cazinoului plecând de la premiza că el trebuie pus într-o dezbatere publică ca să știm ce vor să facă constănțenii cu Cazinoul nu ce vor să facă 27 de consilieri care nu găsiseră la acel moment o soluție viabilă pentru Cazinou.

În ședința de consiliu la propunerea mea a fost retrasă de pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre iar a doua zi împreună cu câteva asociații civice din Constanța am inițiat o campanie de găsire de soluții pentru reabilitarea Cazinoului, campanie care s-a numit “100 de zile pentru 100 de ani”.

Eram în preajma centenarului Cazinoului la acel moment. În urma acelei campanii am reușit să adun la aceeași masă toți factorii decidenți și în acea întâlnire am identificat soluția, sau, mă rog, s-au înțeles autoritățile ca acest simbol al Constanței să fie reabilitat de către Guvern prin Compania Națională de Investiții și apoi să fie predat orașului. Ulterior s-au făcut demersuri care au durat din păcate ca și finanțările, lucrările, dar iată că în sfârșit sper ca în acest an Cazinoul să fie redat Constanței.

A fost șeful Corpului de Control din Primăria lui Mazăre

În anul 2000 Radu Mazăre a câștigat Primăria Constanța ca și independent. Ulterior, în 2003 s-a înscris în PSD. La acel moment în anul 2000 Radu Mazăre venise ca o speranță pentru constănțeni de aceea a și fost votat primar fiind singurul om care a ieșit primar independent în Constanța postrevoluționară.

Eu fiind la acel moment membru al PNL am încercat să sprijinim acel mandat al lui Radu Mazăre pentru că avea nevoie de majoritate în consiliul pentru a lua hotărârile de consiliu.

Atunci am fost unul dintre cei propuși de către PNL pentru a lucra în Administrația Locală, Butnaru era viceprimar, eu la Corpul de control al Primăriei.

Se cunoștea cu Mazăre din facultate dar nu a fost în același cerc de prieteni

A contat faptul că noi am fost colegi de facultate și colegi de Liga Studenților (cu Mazăre!), nu am fost în același cerc de prieteni cu Radu Mazăre dar ne-am respectat reciproc.

Și astfel la momentul anilor 2000 am devenit Șeful Corpului de Control al Primăriei Constanța, mă ocupam de lucrările din oraș de la acea vreme. Adică de asfaltări, de utilități, de lucrurile care țineau de infrastructura orașului.

Primul mandat al lui Radu Mazăre a fost cel mai bun mandat de primar de Constanța de după 1990. Atunci am făcut Caravana Curățeniei în care am scos mii de tone de moloz din Peninsulă, din cartierul Compozitorilor, din Medeea, din Munții Tatra, etc. Au fost marile asfaltări ale zonelor care nu fuseseră asfaltate în oraș, etc. Din punctul meu de vedere cel puțin în acea perioadă, în scurtul timp în care am lucrat în Primăria Constanța cred că mi-am făcut datoria față de constănțeni.

După ce domnul Mazăre s-a înscris în PSD, eu fiind un om de dreapta, fiind liberal, am refuzat să mă duc împreună cu Administrația domniei sale și cu oamenii care erau în administrație să mă înscriu în PSD pentru că eu din 1990 am fost în permanență un om de dreapta. Ca și ideologie eu mă definesc a fi un liberal conservator.

Cât de importantă este această candidatură pentru care a părăsit PNL după 33 de ani?

Prima dată când mi-am exprimat dorința de a candida la Primărie a fost în anul 2008, atunci era primar Radu Mazăre, era greu de bătut, PNL l-a preferat atunci pe Victor Manea, bineînțeles că dorind schimbarea la acel moment am fost chiar șeful de campanie al lui Victor Manea.

În 2012 a fost acea alianță mult blamată USL și în acel an nici măcar nu am candidat deși eram vicepreședinte al partidului la acel moment nu am candidat nici măcar pe listele de consilieri sau listele de parlamentare pentru că la acel moment am considerat că nu pot să mă pun pe listă cu PSD-ul la fel ca și plecare lui Mazăre la PSD când eu n-am vrut să plec în PSD pentru că ne băteam cu PSD din 1990 și în 2012 am refuzat să fac parte de pe listele USL pentru că erau liste comune PNL-PSD.

Cum a răspuns la întrebarea: Cine e în spatele candidatului AUR la Primăria Constanța

În 2016 din nou mi-am exprimat dorința de candida la Primăria Constanța și a fost preferat domnul Chițac, atunci pe baza unor înțelegeri de care am aflat ulterior dintre PNL și PSD s-a preferat de către acest grup din spatele Constanței să iasă Decebal Făgădău.

În 2020 am considerat din nou că trebuie să candidez, că trebuie făcută o schimbare. Bineînțeles că și de această dată a fost preferat dl. Vergil Chițac. Am sprijinit la acel moment candidatura lui Vergil Chițac pentru că dânsul a fost preferat de partid, iar eu mă pun la dispoziția partidului și m-am ținut de cuvânt și l-am sprijinit pe domnul Virgil Chițac în candidatură.

Consider că unul dintre principalele motive pentru care nu am fost preferat ca și candidat la Primăria Constanța este faptul că eu Ovidiu Cupșa nu am putut fi niciodată păpușat.

Cum a ajuns la AUR

Din 2016 nu am mai deținut nici o funcție în PNL și am primit această propunere de la AUR. Am acceptat cu bucurie această poziție de candida din partea AUR, în momentul de față cu colegii mai vechi creăm o echipă puternică cu care să venim la Primăria Constanța și dincolo de dorința mea personală atât de veche de a fi primar, mă mână acea formă de implicare civică pe care am avut-o încă din 1990.

Bineînțeles că s-au făcut și niște sondaje, constănțenii mă cunosc ca fiind un om de bună credință și un om cu potențial managerial mare, și bineînțeles că a existat și o formă de selecție internă

Cum apreciază evenimentul de lansare a candidaturii? Au participat mulți constănțeni?

Lansarea a fost doar un moment în care am făcut declarația publică că voi candida la Primăria Constanța. Moment în care președintele partidului m-a luat de mână și a prezentat constănțenilor candidatul AUR.

A fost pe 27 ianuarie lansarea, într-o zi friguroasă, au fost mai mulți oameni decât ne așteptam, semnalul a fost un semnal public, au fost după estimările noastre în jur de 700-800 de persoane ceea ce vorba unui coleg că dacă făceam într-o sală închisă din Constanța nu ar fi reușit să cuprindă atâta lume și mă bucur că au fost atât de mulți oameni prezenți.

Mai mult decât atât, am transmis și pe canalele de socializare live acea întâlnire, numai pe contul meu personal fără a vorbi de conturile AUR și alte conturi pe care a fost transmis am avut peste 20.000 de vizualizări, deci constănțenii au aflat cu adevărat că în momentul de față există un contracandidat serios la Primăria Constanța.

Eu cred că sunt singurul candidat la Primăria Constanța care își dorește și poate cu adevărat să-l bată pe actualul primar.

AUR este acuzat uneori că duce o campanie cam stridentă. Ce tip de campanie va face Cupșa?

Inima Constanței bate pe străzile orașului și nu în birourile primăriei. Acesta este motto-ul campaniei mele. Constanța înseamnă fiecare om care în cartierul lui are o problemă, fiecare cetățean care își dorește ca Administrația să se aplece asupra problemelor sale, Constanța nu înseamnă doar cifre, iar o campanie electorală înseamnă în primul rând să te întâlnești cu cei cărora te adresezi, să te atingă, să te cunoască, să știe cum ești ca om, pentru că în final nu conduc partidele, nu conduc doctrinele, oamenii sunt cei care conduc Administrația Locală.

Bineînțeles, eu cred că o să-i alergăm cu toții, pentru că singura modalitate prin care putem să scoatem la lumină ceea ce fac este să fim în permanență prezenți și să-i forțăm să vină în fața noastră să spună ce au făcut, ceea ce au greșit, ceea ce au de gând să facă, să existe această transparență de care dânșii nu au dat dovadă de trei ani și jumătate.

Neavând calea dezbaterilor cu dânșii suntem pe stradă și încercăm impreună cu oamenii să forțăm această deschidere a ușilor primăriei Constanța.

Care este planul B? Ce va face dacă nu va câștiga alegerile?

Nu am planul B. Eu în momentul de față am un singur obiectiv. Primăria Constanța. Nu sunt interesat să plec în Parlamentul României, sunt interesat în primul rând de soarta Constanței, cred că eu sunt în primul rând un om de management, nu mă gândesc la mine ca fiind un om politic, faptul că fac parte dintr-un partid politic și faptul că am o echipă puternică care mă susține ține strict de faptul că atâta timp cât există pluripartitism și ai șansa de a face parte dintr-un partid care să te susțină și care să aibă aceleași idei ca și tine mi se pare pentru orice om să se implice politic, dar eu personal Ovidiu Cupșa, nu mă calific ca fiind un om politic.

Eu mă calific ca fiind un om de administrație. Nu știu, nu cred că Parlamentul mi s-ar potrivi, eu sunt un om de acțiune, un om de stradă, un om care construiește, un om mai tehnic, nu sunt un om foarte aplicat din punct de vedere al activității politice. Nu mi-am căutat niciodată locuri călduțe.

Mihai Răzvan ROTARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top