Actualitate

Anastase Moraru, primar Isaccea: Dacă toată lumea va respecta regulile, atunci va fi bine pentru toți

În orașul Isaccea sunt 83 de persoane în izolare la domiciliu, iar patru echipe formate din reprezentanți ai primăriei și voluntari gestionează problemele persoanelor vulnerabile. Despre întreaga situație din oraș în contextul COVID-19 primarul Anastase Moraru ne-a declarat:

În acest moment avem în autoizolare 83 de persoane. Acestea sunt persoane venite din străinătate ce s-au izolat la domiciliu alături de familie. În afară de măsurile date de ordonanțele militare, am mai luat la nivelul comitetului local de urgență hotărârea ca minorii să nu fie serviți la magazine. În mare parte cetățenii respectă restricțiile de mișcare. Pentru a rezolva problema persoanelor vulnerabile am constituit patru echipe. O echipă de la asistență socială funcționează la Revărsarea, și celelalte trei echipe în oraș. Preluăm această problemă a persoanelor care nu pot să se aprovizioneze. De asemenea, chiar și magazinele au început să ofere serviciul de livrare la domiciliul clienților, fără taxe suplimentare. Deocamdată aprovizionarea magazinelor a fost bună, să vedem de acum în colo cum va fi, mai ales că zilele acestea magazinele de produse en-gros din Galați au fost închise. Ordinea publică este asigurată de Poliția Națională, Poliția de Frontieră și chiar și firma de pază ce asigură ordinea în oraș.
Cetățenilor le transmit următorul mesaj: Dacă toată lumea va respecta regulile, atunci va fi bine pentru toată lumea și ne vom întoarce mai repede la viața noastă obișnuită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top