Actualitate

Primar Slava Cercheză: Avem doar 5 persoane izolate la domiciliu

În comuna tulceană Slava Cercheză se înregistrează probabil un record pozitiv de persoane aflate în autoizolare. Mai exact, conform edilului, doar cinci persoane au ajuns în această situație. Din fericire, oamenii respectă măsurile impuse și situația este sub control.

Avem cinci persoane în autoizolare pentru că la noi cei care sunt plecați în afară, în Italia în Spania, au contracte de muncă, sunt oameni care lucrează acolo serios, nu lucrează la negru și acum având toate actele în regulă au rămas acolo. Din cei cinci pe care îi avem unul este din Constanța, adică locuiește în Constanța dar are și o casă aici la noi, în Slava Cercheză. Pentru că era suspect a decis să se autoizoleze la noi în comună, să nu își pună familia în pericol. Mai are încă trei zile și iese din autoizolare. Vă pot spune că cetățenii respectă condițiile de deplasare, poliția merge zilnic cu girofar atât ziua cât și seara și îi atenționează pe oameni să rămână în casă. Cei care sunt cu vârsta de peste 65 de ani am făcut un tabel pe fiecare stradă și câte un angajat al primăriei are grijă se ia legătură cu aceste persoane. Nu prea avem persoane fără aparținători. În schimb avem mai multe persoane de această vârstă cu copii ce sunt plecați în străinătate, dar au lăsat alte persoane care să aibă grijă de ei. Noi am pus la dispoziția acestor persoane acele declarații pentru deplasare zilnică.

Am avut un caz suspect de coronavirus, o persoană venită din Spania. A fost preluată de ambulanță, a fost dusă la Tulcea, din fericire după două teste a venit înapoi pentru că rezultatul acestora a fost negativ. Deci nu avem niciun caz de coronavirus. Magazinele sunt bine aprovizionate, toate au preș cu substanțe dezinfectante, iar cel din Slava Rusă de exemplu permite intrarea în magazin doar cu mască, câte o persoană pe rând. Momentan stăm bine, ne bucurăm că nu au venit mulți din străinătate. Chiar am discutat cu unii dintre ei la telefon și mi-au spus că nu au ce să facă, pentru binele părinților lor, rămân acolo.

Mesajul meu către cetățeni este să stea acasă și dacă sunt probleme pot apela la ajutorul nostru, îi ajutăm oricând e nevoie. Ne deplasăm și la domiciliu la persoanele vulnerabile dacă au nevoie de ceva. Îi sfătuiesc să iasă la cumpărături cât mai rar, la 4,5 zile dacă se poate.

Toți cei autoizolați respectă regulile, polițiștii merg zilnic și asistentul comunitar și îi verifică. Dar sunt oameni conștienți și respectă prevederile legale. Pot spune că în fața acestei grele încercări suntem uniți, oamenii mă anunță imediat dacă vine cineva din zonele de risc, imediat mergem la domiciliul persoanei, discutăm, luăm măsurile necesare. Am avut cazul unui concetățean ce nu figura pe lista DSP atunci când a ajuns, însă pentru că am fost înștiințat de ceilalți cetățeni am fost la el, a înțeles, a respectat autoizolarea. Acum chiar a ieșit din izolare, ne-a declarat primarul Ivan Ignat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top