Politic

George Șișcu la Baia și Slava Cercheză

”Am continuat seria deplasărilor în comunele din judeţ, iar faptul că o localitate este condusă de un primar de la alt partid decât PNL nu mă determină să o ocolesc. Zilele trecute am ajuns în comuna Baia, care deţine o poziţie privilegiată, fiind situată în sudul judeţului, la jumătatea distanţei între Tulcea şi Constanţa.
Echipa aflată la conducerea comunei este formată din domnul primar Mugurel Marşavela (PSD) şi domnul viceprimar Florin Cojocariu, colegul meu liberal. Politica trebuie lăsată în plan secund când vine vorba de rezolvarea problemelor oamenilor, iar cei doi şefi din primăria Baia fac treabă bună pentru comună şi pentru locuitorii de acolo.
Important este că se fac investiţii în toate cele cinci sate componente, adică Baia, Caugagia, Ceamurlia de Sus, Camena și Panduru. Când am ajuns în localitate, i-am găsit pe domnii Marşavela şi Cojocariu pe şantierul reabilitării Căminului Cultural din Ceamurlia de Sus.
Pe domnul primar Mugurel Marşavela îl știu, cum spune românul „de la oaste”, adică din armată. Am remarcat relaţia corectă pe care o are cu domnul viceprimar de la PNL.
„Fac echipă bună cu Florin Cojocariu, colegul tău de la PNL”, a ţinut să-mi transmită primarul Marşavela de la Baia, care a adăugat că din 2016 încoace s-au făcut câteva lucruri bune în comună. 
Este vorba de investiţii importante privind reţeaua de apă şi canalizare, dar s-au asfaltat sau pietruit şi unele drumuri comunale. De asemenea, a fost reabilitat căminul cultural din satul Panduru, iar în prezent se lucrează la cel din Ceamurlia de Sus.
Un lucru foarte bun l-am observat la Baia şi anume grija pentru persoanele cu probleme din comună. Pentru asta s-a construit un Centru Multifuncțional din fonduri puse la dispoziție de statul norvegian. S-au accesat și bani europeni pentru programul „Împreună pentru bunicii comunităţii”, un program de asistenţă socială și medicală prin care se vor asigura inclusiv produse alimentare și de igienă.
Prin Programul Național de Investitii – Anghel Saligny, comuna Baia va primi peste 30 milioane de lei în special pentru proiecte de apă şi canalizare, dar și pentru reabilitarea de străzi.
În comuna Baia își desfășoară activitatea câțiva agenți economici puternici în domeniul creșterii animalelor, agricultură, viţă de vie şi prelucrarea materiilor prime rezultate din aceste activități. Prin locurile de muncă oferite, dar și prin impozitele plătite, întreprinzătorii respectivi contribuie la dezvoltarea comunităţii.
M-am bucurat să văd că sunt proiecte frumoase în derulare la Baia şi că echipa din fruntea primăriei este una care înţelege să pună administraţia înaintea politicii”, a declarat deputatul George Șișcu.

De asemenea, parlamentarul a fost și în comuna Slava Cercheză, vizită despre care a declarat: 
„Aflată peste deal de Babadag, comuna Slava Cercheză este situată într-o zonă superbă. Ca peste tot unde locuiesc ruşii-lipoveni, gospodăriile acestora sclipesc de curățenie.
Comuna este condusă de domnul primar Ivan Ignat de la Comunitatea Ruşilor-Lipoveni din România, el fiind sprijinit din anul 2020 de colegul meu liberal Valentin Sereev. Cu Valentin m-am întâlnit zilele trecute la sediul primăriei comunei, apoi am mers împreună prin localitate.
„Sunt încă la stadiul în care „fur” meserie de la domnul primar, dar imprim un ritm mai dinamic, mai tineresc acțiunilor pe care le desfășor când sunt la muncă. Să fiu alături de un primar cu atâtea mandate și cu atâta experienţă este un lucru foarte bun pentru mine și sunt convins că îmi va folosi mult în viitor”, mi-a spus plin de încredere Valentin Sereev.
L-am văzut pe Valentin, în ciuda vârstei sale, extrem de determinat şi de responsabil. Un om așezat, foarte calm și pus la punct cu toate detaliile care privesc activitatea în primărie. Este tipul de om foarte tipicar, care nu lasă lucrurile la voia întâmplării, ci le urmăreşte până la ultimul detaliu.
Cei care îl cunosc ştiu că la Valentin Sereev nu există genul de discuții ”avem proiecte în jur de…” sau ”acolo costă aproximativ…” și altele de genul ăsta. Valentin cunoaşte administraţie, este interesat de proiectele comunei şi mi-a spus la cât se ridică unele investiţii fără să caute prin bibliorafturi sau prin vreo agendă.
”Am reabilitat și dotat căminele culturale din ambele localități ale comunei: La Slava Cercheză – 318.000 euro și la Slava Rusă – 289.000 euro. Prin AFIR avem un proiect de asfaltare a cinci kilometri de drumuri în valoare de 1.000.000 de euro. De asemenea, pe Fondul de Mediu avem un proiect de 100.000 de euro prin care am reușit să schimbăm vechile lămpi ale sistemului de iluminat public, înlocuindu-le cu unele moderne pe LED. 380 de lămpi noi am pus. Am schimbat tot în Slava Cercheză și cam 40 la sută din lămpile de la Slava Rusă”, mi-a relatat Valentin Sereev.
Oamenii din localitate sunt gospodari şi liniştiţi, dar pentru liniştea comunei au fost montate în total 45 de camere de luat vederi.
Va fi amenajată şi o grădiniţă, iar două proiecte sunt prinse pe programul Anghel Saligny. Unul va fi finanțat integral, fiind vorba de extinderea rețelei de canalizare și realizarea de branșamente, în valoare de 6 milioane de lei. Celălalt proiect vizează asfaltarea unor drumuri, valoarea totală fiind de 23,6 milioane de lei, din care se va primi o prima transe de 15 milioane de lei.
Mi-a plăcut ce am văzut la Slava Cercheză. Localitatea a fost şi va rămâne pe mâini bune. Am convingerea că echipa de acolo va continua să lucreze în acelaşi ritm, pentru binele comunităţii”. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top