Actualitate

Ziua Independenței Ucrainei, marcată la Tulcea într-un eveniment special organizat de Consiliul Județean

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, împreună cu Cristina Tofan, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, au participat marți, 23 august 2022, la un eveniment organizat la Palatul Copiilor pentru a marca Ziua Ucrainei.

În acest context politic deosebit de dificil, doamna profesor Ana Galus s-a implicat activ în organizarea unui eveniment dedicat Ucrainei ș ucrainenilor, în semn de solidaritate față de vecinii noștri.

„România în general și județul Tulcea în particular fac din nou dovada sprijinului necondiționat pe care îl asigură partenerilor din Ucraina. În speranța unui viitor mai luminos pentru noi și pentru frații noștri ucraineni, a unor relații pașnice între popoare, îmi exprim, astăzi, susținerea pentru Ucraina independentă.

În dimineața în care au pornit bombardamentele, aveam în Tulcea două delegații de oficiali ucraineni de la Izmail și Odesa, care m-au anunțat că în țară a început războiul și trebuie să plece acasă. Prima reacție în țara noastră a fost cea a oamenilor, statul și instituțiile s-au mișcat puțin mai greu, pentru că așa sunt legile la noi. Dar reacția oamenilor, a organizațiilor neguvernamentale, a fost una nemaiîntâlnită. În acele zile s-a văzut că românii nu sunt doar prieteni, ci sunt și frați cu ucrainenii de peste Dunăre.

Ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, în numele domnului președinte Horia Teodorescu, vreau să vă transmit La mulți ani cu sănătate! De fiecare dată, celor care își sărbătoresc ziua le urăm pace și sănătate, dar nu ne dăm seama în acele momente de importanța acestor cuvinte. Par cuvinte abstracte, dar pentru toți ucrainenii, mâine, de Ziua Ucrainei, pacea și sănătatea sunt tot ce-și doresc.

Suntem cu toții alături de dumneavoastră; instituțiile tulcene, Prefectura, Consiliul Județean sau Primăria sunt alături de dumneavoastră. Sperăm că vă întoarceți cu bine la casele dumneavoastră și să reveniți apoi la Tulcea pentru a sărbători împreună o Ucraină independentă și liberă. Doamne ajută! La mulți ani!“, a transmis, în cadrul evenimentului, Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

La eveniment au mai participat Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru și reprezentanții altor instituții implicate în sprijinirea refugiaților ucraineni în țara noastră.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top