Opinii

Alimentarea cu apă a satului Trestenic, aproape de finalizare

Unul dintre satele comunei Nalbant (Tulcea) se poate bucura începând cu toamna aceasta de una dintre facilitățile normale secolului XXI, alimentarea cu apă. Proiectul a demarat la începutul verii ( în luna iunie), fiind finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală ( PNDL).

Conform primarului comunei Nalbant, Ion Nicolae, „proiectul prevede realizarea unui sistem propriu de alimentare cu apă în localitatea Trestenic, în lungime totală de 7.040 m (aducțiune și distribuție)”. Caracteristicile principale ale acestei investiții presupun un puț forat, o cabină puț, un rezervor de apă, o stație de clorinare, împrejmuiri, sistem de iluminat, rețea de aducțiune, rețea de distribuție și cămine de vane. De asemenea, vor fi instalați și 70 de hidranți subterani.
Tot în costul proiectului (1,4 milioane de lei, dintre care doar 90 de mii contribuție de la bugetul local) au fost incluse și alimentarea cu energie electrică a obiectivului, testarea și punerea lui în funcțiune, amenajări pentru protecția mediului, aducerea la starea inițială și amenajarea de șantier.
Satul Trestenic, cu un număr de 450 de locuitori, este situat la aproximativ 4 km depărtare de Nalbant, localitatea reședință de comună, legătura făcându-se prin drumul comunal DC 57.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top