Actualitate

Teatrul de vară din Eforie Sud va fi reabilitat cu fonduri europene

Construit în anul 1953, Teatrul de Vară din Eforie Sud a aparținut inițial de primăria Eforie. În anul 1981 acesta a fost preluat de către Teatrul Fantasio Constanța (funcționând ca aripă externalizată a acestuia). În anul 1991 a fost preluat de către Casa de Cultură Eforie.

Teatrul de Vară din Eforie Sud are o capacitate de 1.800 de locuri, iar ca grad de ocupare acesta a funcționat la capacitate maximă până în anul 1999.

Administrația locală Eforie a pregătit un proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea clădirii și redarea ei destinației inițiale: organizarea de spectacole estivale. În acest sens este realizat proiectul „Dezvoltarea Infrastructurii de Agrement în Stațiunea Eforie Sud/Eforie Nord”, finanțat prin POR 2014-2020 Axa 7.1. Valoarea totală a investiției este de 22.375.913,21 lei.

„Proiectul este aprobat pe lista de rezervă, până la această dată nefiind semnat contractul de finanțare. Implementarea proiectului va demara după semnarea contractului de finanțare.

Proiectul cuprinde lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare pentru clădirile celor 2 teatre de vară din Eforie Sud și Eforie Nord precum și amenajarea celor 2 parcuri situate lângă teatrele de vară”, spun reprezentanții primăriei Eforie.

În cadrul aceluiași proiect va fi reabilitat și Teatrul de Vară din Eforie Nord, construit în anul 1952.

Teatrul de Vară din Eforie Nord are o capacitate de 1.300 de locuri, iar ca grad de ocupare acesta a funcționat la capacitate maximă până în 1999. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top