Politic

Senatorul Vergil Chițac, despre eșecul administrației locale Constanța: „Investițiile private nu pot veni într-o zonă cu corupție”

Recentul sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda Fundației Universitare a Mării Negre, prezintă percepția pe care constănțenii o au despre orașul lor și administrația locală.

Astfel, 75,1% dintre locuitorii municipiului Constanţa consideră că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 20% cred ca direcţia este bună. Aceiaşi repondenţi (69,7%) spun că întreg judeţul Constanţa se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Cea mai mare problemă a oraşului este corupţia din administrația locală şi instituțiile locale, acest lucru fiind indicat de 17,8% dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce 12,5% arată că lipsa locurilor de muncă este o altă problemă majoră a municipiului Constanţa.

Dacă v-ați întrebat ca și mine: cum e posibil ca un oraș așezat la mare, cu canal ce-l leagă direct de Dunăre, cu port, cu autostradă spre capitală…de ce Dumnezeu Constanța, un oraș cu atâtea resurse și oportunități a ajuns atât de deprimant; răspunsul îl găsiți în acest sondaj. Când neputința și lipsa de idei a edililor se împletește cu corupția, dezastrul e garantat”, spune senatorul Vergil Chițac.

Nici degradarea unor simboluri ale oraşului (Cazinoul, stadionul) nu a rămas netaxată de constănţeni, 11,1% indicând că aceasta este o altă problemă a oraşului. De asemenea, 9,6% dintre repondenţi au sesizat lipsa investiţilor mari.

La capitolul priorităţi, oamenii au răspuns că ar trebui să primeze combaterea corupţiei, crearea locurilor de muncă sau dezvoltarea Portului Constanţa.

Dacă vă uitați în sondaj, constănțenii vorbesc despre corupția din administrație, despre lipsa locurilor de muncă aceste lucruri se leagă deoarece investițiile private nu pot veni într-o zonă unde există corupție.

Uitați-vă că în orașele civilizate din România, care au derulat proiecte europene, au venit și investițiile. De ce? Deoarece prin derularea proiectelor europene administrația se profesionalizează și investitorii privați au încredere în acea administrație care nu le percepe diferite peșcheșuri și este eficientă”, subliniază senatorul Chițac.

Sondajul de opinie din Municipiul Constanţa a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Fundaţiei Universitare a Mării Negre.

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 20 august –3 septembrie 2019. Volumul eşantionului a fost de 1.000 de persoane şi este reprezentativ pentru populația Municipiul Constanța, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3,1%, la un grad de încredere de 95%.

Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top