Politic

Senatorul Vergil Chițac: Constanța este unul dintre cele mai poluate orașe din România

Senatorul Vergil Chițac pune în discuție calitatea aerului din Constanța, în directă legătură cu lipsa spațiilor verzi. În acest context, Chițac critică administrația publică locală pentru că dă PUZ-uri si Autorizații de Construcție pe spațiile verzi.

Faptul că acum suntem cu mult sub norma europeană de 26 m2 spațiu verde/capita, nu a constituit un motiv suficient de puternic pentru a opri degradarea urbanistică. S-au aprobat și se aprobă în continuare cu frenezie și inconștiență PUZ-uri si Autorizații de Construcție care nu respectă indicatori urbanistici elementari cum sunt: înălțimea sau numărul locurilor de parcare. S-a construit și se construiește pe spațiile verzi și nu de acum ci de 20 de ani.
Asta e cauza pricipală a faptului că… iată acum avem dovada (Conform Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului Constanța are cel mai ridicat grad de poluare-n.red), Constanța este unul dintre cele mai poluate orașe din România.

O gașcă de autointitulați “dezvoltatori imobiliari”, șpăguind pe la primărie și protejați de unii care poartă nume din diferite instituții ale statutului, ne-au condamnat la o moarte lentă și insidioasă. Nu au nici un principiu decât al îmbogățirii și cred că noi nu avem memorie. Poate nu ne-o pierdem până anul viitor.

În Constanța se dau între 1.800 și 2000 de autorizații pe an. Noi cei de la “Constanța Altfel” am atacat în justiție 20 în doi ani, reprezentând niște proiecte faraonice care sluțesc orașul. O mână de șmecheri care aruncă cu banii în stânga și în dreapta, propagă în media ideea că suntem împotriva dezvoltării orașului. Serios băieți? Voi știți ce înseamnă dezvoltare? Dar dezvoltare durabilă?”, a declarat Vergil Chițac.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top