Actualitate

Toamnă plină de proiecte în comuna Pantelimon

După ce și-a văzut obiectivul atins pe 9 septembrie, acela de a reabilita și moderniza instituțiile de învățământ până la primul sunet de clopoțel, administrația locală a comunei Pantelimon are o serie întreagă de proiecte pe agenda de toamnă.

Costel Armășescu, primarul Pantelimonului, declară pentru „Dezvăluiri” că în lunile ce urmează se lucrează la „reabilitarea unui drum comunal cu fonduri primite de la Consiliul Județean, la implementarea proiectelor de canalizare, dar și la reluarea licitației publice privind atribuirea contractului de construire a Centrului After School. În aceeași fază, de licitație publică, suntem și cu proiectul de asfaltare a drumurilor din satele Nistorești și Călugăreni”.

Revenind la centru After School, un proiect care datează de doi ani, edilul a explicat faptul că la prima licitație nu s-a prezentat nici un antreprenor din cauza unor condiții impuse în proiect de cadrul legal existent, acum finalizându-se modificarea unor indicatorii economici, apoi se va organiza o nouă licitație.

În ceea ce privește proiectul de asfaltare a drumurilor intravilane din localitățile Nistorești și Călugăreni, Costel Armășescu spune că finanțarea este asigurată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar etapa în care se află proiectul este cea de licitație publică.

Prin asfaltarea drumurilor din cele două sate, se urmărește modernizarea și reabilitarea infrastructurii de transport în zonă, cu asigurarea scurgerii apelor pluviale. Lucrările de modernizare includ carosabilul, acostamentele cât și șanțurile și rigolele ce asigură scurgerea apelor provenite din precipitații. În acest moment, străzile din cele două localități sunt din pământ, străzi cu zestre de piatră spartă ce au fost supuse expertizei tehnice, precum și străzi de pământ și asfalt.

„Modernizarea străzilor va conduce la o creștere a valorilor de trafic care pot transformă o stradă dintr-o categorie inferioară în altă superioară, ceea ce va duce la necesitatea modificării unor elemente geometrice”, se arată în documentația tehnică a proiectului.

Un alt proiect finalizat este cel al introducerii unui iluminat public modern, cu leduri, în satul Nistorești. Aici au fost instalate un număr de 213 lămpi, astfel încât, pe timp de seară și noaptea, siguranța cetățenilor să fie sortită.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top