Actualitate

Dublă aniversare la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat joi, 26 septembrie 2019, la Casa Avramide, la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 55 de ani de la înființarea Muzeului Deltei Dunării și a 10 ani de la deschiderea Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării. Gazdele manifestării au fost managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“, Sorin Ailincăi și șef serviciu Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, Cristina Dinu, invitați de onoare fiind academicianul Dumitru Murariu, director al Institutului de Biologie al Academiei Române, prof. Ileana Crăciun, specialist muzeograf în Științele Naturii, membri ai Consiliului Științific al ICEM.

„Este o onoare pentru noi să sărbătorim 55 de ani de la înființarea acestei instituții și nu știu dacă este întâmplare sau noroc că ne aflăm exact în aceleași camere în care Gavrilă Simion înființa acum cinci decenii și jumătate Muzeul Delta Dunării.

În aceste zile, Tulcea clocotește de evenimente culturale. Ieri au început Zilele Bibliotecii Județene, cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la nașterea poetului Panait Cerna, cu evenimente multiple, inclusiv un festival de poezie europeană. De asemenea, începe Festivalul de Teatru Tragos care se va desfășura timp de două săptămâni.

Noi suntem un județ mic, cu resurse mai puține decât au alții, dar reușim să creăm o multitudine de evenimente culturale pentru care suntem invidiați de multe alte județene. Ceea ce avem noi este ceva ce nu se poate măsura și nu se poate plăti, respectiv resursa umană. Avem oameni care pun pasiune în tot ceea ce fac, pentru că este nevoie de pasiune pentru a lucra în acest domeniu.

 Vă felicit pe toți care faceți parte din frumoasa echipă a Institutului de Cercetări Eco Muzeale pentru aniversările de astăzi și să vă urez mult succes în activitatea viitoare“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

După cum a declarat managerul Sorin Ailincăi, dr. Gavrilă Simion și-a dorit să deschidă la Tulcea în primul rând un muzeu de arheologie, având în vedere specialitatea sa, dar Constanța avea un patrimoniu cu mult peste județul Tulcea la acea vreme. În aceste condiții, a decis să realizeze un muzeu de științele naturii sub numele de Delta Dunării care a avut un succes nemaipomenit, fiind pe primul loc în țară mai mult de două decenii. Acum zece ani, această instituție s-a redeschis sub numele de Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, un nou succes în muzeografia românească.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top