Politic

Senatorul independent Vergil Chițac: Rușinoasa fugă a primarului Făgădău

Senatorul Vergil Chițac a făcut o analiză a promisiunilor făcute de primarul Decebal Făgădău în anul 2016 și îi solicită acestuia și întregului aparat al primarului să iasă în stradă și să vorbească cu cetățenii, așa cum au promis.
De exemplu, în data de 9 iunie 2016 în ziarul Ziua de Constanța Decebal Făgădău declara: „Vă asigur de o întreagă transparență, de dialog cu constănțenii. Vom organiza o conferință de presă în care vă vom prezenta proiectele noastre. Săptămânal, împreună cu un consilier local voi vizita câte un cartier al Constanței. Vom continua schimbarea și în partid, vom face o analiză atentă. Îi asigur pe constănțeni că cel de al 55-lea primar al municipiului va fi primarul tuturor”. Iar reacția senatorului independent la aceste declarații este:„Haideți măcar acum, în al 12-lea ceas, să-i solicităm primarului, viceprimarilor și consilierilor să iasă în stradă și să stea de vorbă cu constănțenii, o dată pe săptămână. Să-i ia cu ei și pe directorii din primărie, dar și pe arhitectul șef al orașului și să-și noteze toate problemele. Să facă o prioritizare în lista lungă de probleme și să treacă la rezolvarea lor. Dacă nu vom face asta ei ne vor ignora în continuare, vor decide discreționar și fără nici o noimă ca până acum, considerând că dacă au fost aleși de o parte din locuitori (o parte destul de mică, în cazul edilului din Constanța), pot să facă orice după principiul the winners take it all. Și nu e deloc în regulă!”
De asemenea, Vergil Chițac a adus în discuție o situație neplăcută din timpul campaniei PSD de saptamâna trecută:„Mi-a atras atenția, zilele trecute, înregistrarea făcută de un constănțean care l-a întâlnit pe primar într-un parc din cartier, într-o acțiune de campanie. L-a întrebat de ce nu făcut nimic până acum pentru acel parc. În loc să răspundă, primarul și consilierii care-l însoțeau a rupt-o la sănătoasa.
Ce-ar fi trebuit să facă primarul Constanței? Nici mai mult, nici mai puțin decât ceea ce spunea el însuși că va face.
Presa din Constanța nota, în 9 iunie 2016, declarațiile primarului. Iată-le:
Vă asigur de o întreagă transparență, de dialog cu constănțenii. Vom organiza o conferință de presă în care vă vom prezenta proiectele noastre. Săptămânal, împreună cu un consilier local voi vizita câte un cartier al Constanței. Vom continua schimbarea și în partid, vom face o analiză atentă. Îi asigur pe constănțeni că cel de al 55-lea primar al municipiului va fi primarul tuturor. (Ziua de Constanța)
Și consilierii locali sunt obligați ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic întâlniri cu cetățenii și să acorde audiențe.
L-ați văzut în cartiere? I-ați văzut? Să fi venit nu o dată pe săptămână, ci o dată pe an măcar.
Nu, n-au fost. Au stat ascunși în primăriei, văzându-și mai mult de interesele lor personale, decât de administrarea orașului. Și-au adus aminte acum, în campanie, de constănțeni. Și nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, atunci când ies în oraș, nu discută cu oamenii, ci fug. Într-un fel, îl înțeleg. Ce-ar putea să răspundă? Nimic. Nu poți spune absolut nimic în apărarea ta când ai ratat cele mai importante promisiuni. Primarul și consilierii trebuie să înțeleagă faptul că un oraș nu se conduce cu ochii închiși și urechile astupate, ci se conduce împreună cu oamenii.
Le solicit primarului viceprimarilor și consilierilor să iasă în stradă și să stea de vorbă cu constănțenii, o dată pe săptămână. Să-i ia cu ei și pe directorii din primărie, dar și pe arhitectul șef al orașului. Ar fi surprinși să audă cu cât de multe probleme se confruntă oamenii.
Fuga este, cu siguranță, așa cum spunem noi românii, rușinoasă…și total nesănătoasă pentru administrarea orașului.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top