Ştiri

Robert Boroianu- PNL: „Vreau ca toți românii să nu mai plătească consumul de apă”

În cadrul ultimei sale conferințe de presă, liberalul Robert Boroianu, candidat al PNL Constanţa pentru funcţia de deputat a prezentat una dintre propunerile sale pe care le va face atunci când va ajunge în Parlamentul României. El a declarat că va propune un amendament la Constituţia României prin care apa potabilă să fie asigurată gratuit pentru absolut toţi românii. Dezvoltând subiectul vizavi de acestă idee, Boroianu a specificat că vizați sunt toți cetăţenii cât şi toate gospodăriile din toată ţara, făcând referire totodată inclusiv la racordarea cât şi consumul gratuit al apei potabile.

 

Conform declarațiilor sale acesta a afirmat că în urma deplasărilor sale prin județ împreună cu colegii săi de partid a observat că, deşi suntem în 2016, populaţia de la sate nu are încă acces la apa potabilă. „Nu este un lucru normal ce se întâmplă. Din acest motiv, în momentul în care voi ajunge în Parlament, mă voi consulta cu ceilalţi colegi din partid şi, atunci când se va discuta despre modificarea Constituţiei, voi propune un amendament prin care accesul la apă sa fie gratuit pentru toţi consumatorii casnici.”
Mai concret, Boroianu susține că românii nu ar trebui să plătească deloc consumul de apă. Acesta a dat ca exemplu în sprijnul argumentării propunerii sale, modelul unor ţări europene, cum ar fi Slovenia, unde apa pentru consumul populației este gratuită și costurile acestui consum de apă este suportat de la bugetul de stat.
Pe de altă parte Robert Boroianu a mai afirmat că pentru acest proiect nu a fost încă calculat un impact bugetar, dar, a susținut el, știe că așa cum s-au găsit bani pentru multe alte lucruri, cu siguranță se vor găsi la buget și pentru susținerea acestui proiect.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top