Actualitate

Rețeaua de canalizare a comunei Fântânele a fost finalizată. Încep lucrările la centura ocolitoare

Comuna Fântânele este printre puținele din județul Constanța care realizează proiecte exclusiv din fonduri de la bugetul local. Cu toate acestea, investițiile se derulează unele după altele.

La sistemul de canalizare mai avem de făcut doar probele de presiune și ultimele racorduri. Absolut toată lumea are acces la canalizare în comuna Fântânele”, a declarat pentru „Dezvăluiri” primarul Gheorghe Popescu.

Rețeaua de canalizare se întinde pe o distanță de 16 kilometri şi cuprinde 7 stații de pompare a apei uzate. Investiția are o valoare de aproximativ 8.000.000 lei şi s-a realizat cu fonduri de la bugetul local.

Zilele acestea vor începe și lucrările de executare a centurii ocolitoare a comunei, un proiect de anvergură, cu o utilitate mare pentru locuitori.

Traseul centurii de ocolire a comunei, în lungime totală de 2853.70 metri liniari, incluzând bretelele de legătură, va porni de la intersecția cu drumul comunal DC77, va străbate extravilanul comunei, urmând preponderent traseul drumului de pământ dintre parcelele existente și se va termina la întâlnirea tronsonului de drum de exploatare pietruit existent în continuarea străzii Dobrogea, cu realizarea a două bretele de racordare a străzii Dobrogea cu drumul de exploatare pietruit existent paralel cu aceasta, în partea de est.

Având în vedere faptul că traseul centurii ocolitoare se intersectează cu Valea Nuntași ce străbate comuna Fântânele, se va realizarea un pod de traversare a respectivului curs de apă. Podul va avea lungimea de 21.00 de metri și o lățime totală de 10.40 metri, fiind prevăzut cu 2 benzi de circulație cu lățimea de 3.50 m, încadrate de trotuare și zona de protecție cu parapet cu lățime totală de 1.50 m.

Nu în ultimul rând, în comuna Fântânele se lucrează de zor la implementarea proiectului de amenajare a trotuarelor și construire a rigolelor pentru preluarea apelor pluviale. Conform primarului Gheorghe Popescu, „lucrările sunt finalizate în proporție de 80%.” Este vorba de un proiect care vizează realizarea a peste 15 kilometri de trotuar și construirea a 10 kilometri de rigole.

Dacă la aceste trei proiecte se lucrează fizic, administrația locală are și alte proiecte care deocamdată sunt în stadiul obținerea a diferitelor avize sau de licitație publică. Printre acestea amintim proiectul construirii unei săli de sport în curtea unității școlare din localitate, o investiție care la ora actuală este scoasă la licitație publică în vederea desemnării constructorului.

Ți proiectul privind continuarea lucrărilor de asfaltare a străzilor din comună va intra cât de curând în aceeași fază de scoatere la licitație publică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top