Actualitate

Comuna Fântânele a finalizat extinderea rețelei de canalizare. Se lucrează la branșamente

Toți locuitorii comunei Fântânele (județul Constanța) se vor putea branșa la rețeaua de canalizare a apelor menajere. Administrația locală a implementat proiectul de introducere a rețelei pe toate străzile din localitate, iar acum se lucrează la racordurile individuale.

„Am dat drumul la rețeaua de canalizare ape uzate, iar acum suntem în plin proces de branșare a locuitorilor. Tot satul are acum acces la canalizare”, spune primarul Gheorghe Popescu.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor, primăria Fântânele a decis ca sumele necesare introducerii conductei de canalizare, până la 7 metri în interiorul curților, să fie suportată de la bugetul local. Astfel, beneficiarilor le va fi mai ușor să poată să se branșeze la această rețea.

„În acest moment sunt racordați cam 20% dintre locuitori. Este un proces care va mai dura câteva luni”, explică Gheorghe Popescu.

Introducerea rețelei de canalizare a apei menajere în comuna Fântânele a fost un proiect finanțat de Agenția de Mediu, în proporție de 50%, și din fonduri de la bugetul local (50%). Proiectul s-a realizat în 2 etape: 204-2016 și 2018-2019.

De la bugetul local au fost alocați aproximativ 8.000.000 de lei pentru realizarea a 16 kilometri de rețea de canalizare. Au fost cuprinse în proiect și 7 stații de pompare a apei uzate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top