Actualitate

Lucrări la infrastructura comunei Topalu

În perioada aceasta, administrația locală a comunei Topalu (județul Constanța) implementează un proiect finanțat de la bugetul local, un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere.

Este vorba despre asfaltarea străzii Nicolae Gaidagiu din Topalu, dar și de pietruirea altor două străzi din localitate. În acest sens, consilierii locali ai comunei au fost chemați să studieze și să aprobe indicatorii tehnico-economici ai investiției.

Tot în această perioadă s-a finalizat și construirea podețului dalat care face legătura între strada Dunării și principalele artere din Topalu. Podețul este unul care asigură tranzitul rutier atât autoturismelor, cât și pietonilor.

Valoarea proiectului a fost de 499.408 de lei. Lucrările au început la finalului trecut, mai exact în data de 22 decembrie 2019. Ele au continuat în toată acestă perioadă, inclusiv în lunile în care a fost decretată starea de urgență la nivelul țării, cauzată de pandemia de COVID-19.

Pentru acest proiect s-a avut în vedere și amenajarea în amonte și aval a văii în acea zonă, astfel încât atunci când vor fi precipitații abundente să nu mai existe probleme de colmatare la baza podețului.

În ultima perioadă, administrația locală Topalu, coordonată de primarul Valentin Stanciu, a implementat mai multe proiecte în cele două localități care compun comuna: Capidava și Topalu. Amintim aici de cei 4 kilometri de rețea de canalizare pentru apă menajeră, de un sistem de alimentare cu apă, de trotuare amenajate și reabilitate, de construirea unui corp nou de clădire la Școala Gimnazială, de reabilitarea vechii clădiri a școlii, asfaltarea mai multor străzi, realizarea unui sistem de iluminat public modern și altele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top