Actualitate

Dezvoltarea continuă în comuna Fântânele

Asfaltări, branșări la rețeaua de canalizare, sala de sport sunt câteva dintre proiectele aproape de finalizare în comuna constănțeană Fântânele.

Deși nu se încadrează la absorbția fondurilor europene, comuna având o populație de numai 1.700 de persoane, administrația locală condusă de Gheorghe Popescu a reușit să realizeze multe proiecte cu bani de la bugetul local.

Așa cum am amintit în ediția trecută, toți locuitorii comunei Fântânele se vor putea branșa la rețeaua de canalizare a apelor menajere. Primăria a finalizat proiectul de introducere a rețelei pe toate străzile din localitate, iar acum se lucrează la racordurile individuale.

Tot satul are acum acces la canalizare”, spunea primarul Gheorghe Popescu care a subliniat faptul că administrația a decis să-i sprijine pe oameni achitând sumele necesare introducerii conductei de canalizare, până la 7 metri în interiorul curților.

Introducerea rețelei de canalizare a apei menajere în comuna Fântânele a fost un proiect finanțat de Agenția de Mediu, în proporție de 50%, și din fonduri de la bugetul local (50%). Proiectul s-a realizat în 2 etape: 204-2016 și 2018-2019.

De asemenea, în acest moment, un nou lot de străzi sunt în plin proces de asfaltare. Este vorba despre aproape 7 kilometri de stradă peste care se va turna covor asfaltic și, în paralel, se va monta și un sistem de rigole. După finalizarea acestui lot de străzi, comuna va mai avea aproximativ 3,8 kilometri de drumuri neasfaltate pentru care există deja un proiect care poate fi implementat încă din toamna acestui an.

Tot în comuna Fântânele s-a realizat construirea unei capele mortuare (o investiție făcută conform normelor europene privind înhumarea), s-au reabilitat trotuare și s-au instalat rigole (s-au realizat peste 15 kilometri de trotuare și s-au construit 10 kilometri de rigole).

Și ridicarea unei hale de salubritate, a uni garaj și a unei magazii pentru școală sunt pe agenda administrației locale.

De asemenea, proiectul construirii unei săli de sport este în derulare. Clădirea este amplasată în curtea Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII și va avea în componență o suprafață de joc cu dimensiunea de 30m/15m, va fi dotată cu vestiare și grupuri sanitare, cu o cameră pentru materialele sportive dar și cu birouri. Suprafața de joc este propice practicării fotbalului și baschetului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top