Actualitate

FOTO – Cum arată parcul de pe malul lacului Siutghiol, inaugurat de Primăria Ovidiu

Primăria orașului Ovidiu, coordonată de edilul George Scupra, a inaugurat recent un nou parc situat pe malul lacului Siutghiol. Parcul vine în continuarea celui dat în folosință în urmă cu câțiva ani, astfel că locuitorii orașului beneficiază acum de o zonă generoasă de promenadă, mobilată și realizată la standarde moderne.

Mica porțiune dintre cele două parcuri a fost amenajată ca o plajă destinată oamenilor care doresc o astfel de relaxare la ei în localitate, scăpând astfel de un drum până în Mamaia sau Constanța.

Primul parc (Parcul faleză), realizat în urmă cu 4 ani, pleacă de la un debarcader amenajat pe lac, totul făcând parte dintr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de 5.592.644,82 lei – fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Zona este dotată cu alei de promenadă, bănci, spații de joacă pentru cei mici și multe altele.

Al doilea parc, inaugurat recent de primărie, se află în vecinătatea insulei Ovidiu, având o suprafață de 3.742 mp și va face legătura între Debarcader și Parc Faleză Lac.

Noul parc are perete de escaladă pentru copii și adulți, un amfiteatru natural cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație, plase de relaxare deasupra apei, mobilier urban, sistem de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video, dar și o zonă de panouri fotovoltaice care va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.

Zona cuprinsă între cele două parcuri situate pe malul lacului este amenajată ca plajă publică. Nu este vorba despre o plajă de mari dimensiuni, ci de una de aproximativ 700-800 de metri pătrați, dotată cu 12 umbrele și o zonă de joacă pentru copii.

Pe apă, în zona plajei  este amenajat un ponton plutitor, se vor putea închiria caiace și hidrobiciclete. Zona va fi supravegheată și de un salvamar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top