Actualitate

Comuna Fântânele: pregătiri pentru începerea în siguranță a noului an școlar

Deși, deocamdată, modul cum va începe anul școlar 2020/2021 este incert, guvernanții lucrând la trei scenarii posibile, administrațiile locale nu lasă lucrurile pe ultima sută de metri.

Este și cazul comunei constănțene Fântânele unde, în ședința de Consiliu Local din luna august s-au discutat mai multe proiecte inițiate de viceprimarul Ion Adrian Roșu, proiecte care vizează începerea anului școlar.

Astfel, consilierii locali au decis cumpere dezinfectanți pentru suprafețele școlare și pentru igiena personală. Totodată, s-a luat decizia achiziționării măștilor de protecție de unică folosință. 

În aceeași ședință s-a aprobat reabilitarea terenului de sport multifuncțional, folosit de elevi pentru desfășurarea orelor de educație fizică și pentru practicarea activităților sportive de tinerii din Fântânele. Reabilitarea va fi finalizată până la începerea noului an școlar.

A devenit o tradiție ca vara, în Fântânele, să se discute și rezolve problema combustibilului solid necesar încălzirii instituțiilor aflate în subordinea primăriei. Edilul Gheorghe Popescu a implementat acest obicei care este continuat și acum, astfel că administrația locală face pregătiri pentru achiziționarea acestuia.

Pentru ca școala să înceapă în condiții de maximă siguranță, clădirile, spațiile comune și sălile de curs vor fi igienizate și reparate.

Nu în ultimul rând, Consiliul Local a decis să achiziționeze 120 de tablete și 12 laptopuri pentru elevii și dascălii școlii din comună. Astfel, toată lumea va putea apela și la educația online, mai ales că primăria va implementa un sistem wireless la nivelul întregii localități.

Trebuie menționat faptul că grupul CEZ a donat școlii 56 de tablete destinate elevilor.

Actualitate

To Top