Actualitate

Comuna Ceamurlia de Jos: Căminul Cultural din Lunca va fi reabilitat

Satul Lunca, din comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, este în aceste momente în centrul atenției administrației publice locale. Mai multe investiții se derulează în această localitate.

În plin proces de implementare se află reabilitarea și dotarea Școlii din Lunca, un proiect în valoare de aproximativ 590.000 de lei. „Sursa de finanțare este POR – Programul Operațional Regional”, ne explică primarul comunei, Dumitru Stan.

De asemenea, zilele următoare vor încep lucrările la extinderea rețelei de canalizare din satul Lunca, într-un proiect finanțat de Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2).

Valoarea investiției este de 4.910.973,00 de lei.

Administrația locală a comunei Ceamurlia de Jos urmează să semneze „Contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului cultural din Lunca”, investiția fiind asigurată de AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În urmă cu câteva luni, reprezentanții AFIR au efectuat o vizită de lucru la Ceamurlia de Jos. „Vizită de lucru privind implementarea proiectului Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural în localitatea Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea. Mulțumim domnului Mircea Deac în calitate de proiectant pentru sprijinul acordat”, anunța la acel moment primarul Dumitru Stan.

Proiectul modernizării și dotării Căminului cultural a figurat pe agenda de anul trecut a administrației publice locale din Ceamurlia de Jos. În anul 2019, dosarul cu toate documentele necesare a fost depus în vederea obținerii finanțării.

Reabilitarea, modernizarea și dotarea unui Cămin Cultural în mediu rural pleacă de la necesitatea păstrării specificului local și a conservării valorilor din această zonă. De asemenea, astfel de proiecte sunt implementate și din necesitatea creșterii nivelului cultural al locuitorilor, contribuind la dezvoltarea infrastructurii sociale, în vederea atingerii unui nivel de dezvoltare necesar integrării în structurile europene.

În general, obiectivele proiectului constau în îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor, creșterea nivelului socio-economic, crearea unor condiții adecvate pentru realizarea de evenimente cu caracter cultural și de divertisment, stimularea derulării de activități de divertisment sau activități cu caracter cultural și social, creșterea nivelului de educație, de socializare şi de cultură a tuturor cetățenilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top