Actualitate

Primăria Sarichioi, lămuriri cu privire la calitatea apei potabile

Deoarece comuna Sarichioi a apărut pe o listă cu peste 800 de localități în care apa potabilă „ar fi contaminată”, într-un demers făcut de un ziar din București, administrația locală a comunei Sarichioi a prezentat rezultatele analizelor din anii 2019 și 2020 de la toate stațiile de apă de pe raza comunei. Documentele dovedesc contrariul a ceea ce a apărut în media.

„În urma investigațiilor jurnalistice (care se efectuează aşa cum ştiu toţi jurnaliştii) au apărut în presă şi pe pagini de socializare informații referitoare la calitatea apei potabile din comună Sarichioi! Informații trunchiate, departe de adevăr, care demonstrează că atunci când vrei să „lovești” în cineva, găsești orice modalitate de „a afecta” imaginea acelei persoane!

Vă vom prezenta mai jos, analize ale apei potabile din fiecare localitate, analize din anul 2019 efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea care demonstrează ce calitate are apă potabilă în comună Sarichioi…analizele sunt pentru fiecare localitate!

Precizăm faptul că, nu întotdeauna, analizele sunt perfecte, având depăşiri în anumite perioade a unor parametri standard, însă în momentul apariţiei unor asemenea depăşiri se efectuează obligatoriu dezinfectarea şi spălarea bazinelor de apă astfel încât, conform rezultatelor următoare aceşti parametri sunt normali!

Pentru a face anunţuri de genul „APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT” este necesar ca un număr de 3- 4 analize consecutive să iasă cu depăşiri a unor parametri, lucru care nu s-a întâmplat nici în anul 2018, nici în 2019 şi nici în anul 2020 până în acest moment!

Trebuie ştiut că şi Avizul de funcţionare a fiecărei instalaţii de apă emis de DSP Tulcea, din fiecare localitate, se eliberează numai dacă apa şi instalaţiile respectă nişte reguli şi nişte parametri (nitraţi, nitriţi şi bacterii)!

Vă prezentăm la final şi ultimele analize ale apei potabile din fiecare instalaţie din anul 2020 pentru că dumneavoastră să decideţi dacă apa este calitativă sau nu! În rest, totul este cancan jurnalistic susţinut de „cine trebuie”!!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top