Actualitate

Recepție finală la Căminul Cultural din Saraiu

Încă o investiție importanță a fost finalizată în comuna constănțeană Saraiu. Este vorba despre proiectul de reabilitare și modernizare a căminului cultural din localitate și transformarea acestuia într-o veritabilă Casă de Cultură.

La mijlocul acestei luni, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI) București – Ministerul Dezvoltării Regionale și ai Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța, alături de cei ai Primăriei Saraiu au făcut recepția finală a proiectului.

„Mulțumim reprezentanților Companiei Naționale de Investiții pentru susținerea finanțării acestui obiectiv atât de important pentru locuitorii comunei Saraiu. Mulțumim constructorului pentru devotamentul și calitatea construcției acestui obiectiv”, spune primarul Dorinela Irimia.

Edilul subliniază că este un vis împlinit prin multă muncă, abnegație și perseverență, iar toate acestea duc la dezvoltarea comunei. „Investiția a fost finalizată, un obiectiv de investiții deosebit de important pentru comuna Saraiu”, mai spune Dorinela Irimia.

Reabilitarea și modernizarea căminului cultural este un proiect ce a fost demarat în urmă cu cinci ani. Lucrările de reabilitare ce au vizat atât exteriorul cât și interiorul clădirii, au fost finalizate. Locuitorii se vor putea bucura de un spațiu modern pentru desfășurarea activităților culturale. La parter se află sala de evenimente și spectacole, iar la primul nivel va funcționa biblioteca, dar și o sală de biblionet, unde copii și tinerii comunei vor putea să studieze.

„La primul nivel va fi biblioteca, cu biroul bibliotecarului, biblionetul dotat cu 27 de calculatoare pentru copii, terase de acces, sală de spectacol, sala de conferințe, sala de recreere educativă, plus alte birouri care vor sta la dispoziția copiilor și profesorilor”, spune Dorinela Irimia.

Investiția s-a ridicat la suma de 3.580.700 lei, fonduri obținute prin Compania Națională de Investiții.

„Casa de Cultură a comunei Saraiu este un obiectiv de suflet, un obiectiv făcut cu multă dăruire și dragoste pentru comunitatea noastră. Pot spune că avem o Casă de Cultură la standarde europene. Avem o sală de evenimente și spectacole, unde vom susține toate activitățile cultural-artistice, în cele mai bune condiții”, concluzionează primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top