Actualitate

Au început lucrările de construire la Centrul After School din Pantelimon

Cu 1.434.733 de lei, bani primiți de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2, administrația locală a comunei Pantelimon va înființa un Centru After School.

„Am demarat primele lucrări pentru ca fosta clădire a CAP să fie reabilitată și amenajată conform standardelor europene pentru a primi destinația de After School”, spune primarul Costel Armășescu.

Edilul explică faptul că Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.

„De investiția noastră vor beneficia copiii familiilor cu o situație materială deficitară. Totul va fi absolut gratuit. Condiția este ca ei să învețe, să-și dorească să continue studiile, iar noi, administrația locală vom face tot ceea ce ne stă în putință s-i ajutăm să-și finalizeze studiile. Vor putea în acest Centru After School să-și facă temele, și să participe la activității colective astfel încât să nu mai resimtă diferența dintre ei și ceilalți elevi”, adaugă Armășescu.

În total vor fi reabilitați circa 240 de metri pătrați din fosta clădirea a CAP-ului care va primi, prin intermediul acestei investiții, o nouă destinație.

De supravegherea și consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din rândul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.

Centrul After School este un proiect care datează de trei ani, edilul comunei Pantelimon explicând faptul că la prima licitație nu s-a prezentat nici un antreprenor din cauza unor condiții impuse în proiect de cadrul legal existent. Finalizându-se modificarea unor indicatorii economici, s-a organizat o nouă licitație, ceea ce a dus la o amânare a începerii efective a lucrărilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top