Actualitate

Proiect româno-ucrainean, implementat de Orașul Isaccea

În cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, U.A.T. Orașul Isaccea implementează proiectul „Sistem Integrat de Pregătire pentru Situații de Urgență al Deltei Dunării”. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 luni (31.01.2020-30.01.2022), avându-i ca parteneri pe Consiliul Raional Izmail, Compania Municipală – Centrul de Dezvoltare Sustenabilă și Studii de Mediu a Regiunii Dunării, U.A.T. Orașul Isaccea și Centrul Informațional de Inovare și Dezvoltare NOVUM.

Costul total eligibil al proiectului este estimat la 545.357,00 Euro, echivalentul a 2.641.709,31 RON, din care bugetul total al U.A.T. Orașul Isaccea este de 291.071,00 Euro, echivalentul a 1.409.948,00 RON.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Reducerea riscurilor la dezastrele produse de natură sau de om și îmbunătățirea unui sistem de cooperare transfrontalieră în situații de urgență;
  • Îmbunătățirea pregătirii pentru combaterea situațiilor de urgență în zonele de frontieră ale Ucrainei și României în Delta Dunării;
  • Obiectivul principal al UAT Oraș Isaccea, l-a reprezentat achiziționarea unei autospeciale pentru pompieri, ce a fost livrată în această primăvară.

Unitatea Administrativ Teritorială orașul Isaccea, în calitate de Beneficiar 2, și organizator al activităților de informare și comunicare, a organizat la mijlocul lunii august Training-ul privind intervenția comună transfrontalieră în caz de urgență Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura a orașului Isaccea „Paul Barbaneagră”, str. 1 Decembrie, nr.31.

Training-ul a fost susținut de 6 lectori acreditați în domeniu și a oferit participanților informații legate de legislația și regulile intervențiilor transfrontaliere, bune practici în alte părți ale lumii dar și posibile soluții pentru cooperarea Isaccea-Reni.

În cadrul evenimentului a fost prezentată și autospeciala pentru stingerea incendiilor ce a fost achiziționată în cadrul proiectului.

Autospeciala are o capacitate de 5.000 de litri apă și 1.000 litri spumă, dotată cu aparate respiratorii, tracțiune 6×4 dar și alte echipamente specifice Grupul țintă a fost format din pompieri locali și municipali, reprezentanți ai autorităților locale dar și alți actori interesați în domeniu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top