Actualitate

Decizii importante luate de consilierii locali ai comunei Mircea Vodă

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local al comunei Mircea Vodă, județul Constanța, aleșii locali au luat o serie de decizii importante cu privire la bunul mers al comunității.

Astfel, mai multe imobile au fost declarate bunuri de interes public, urmând ca ele să fie înregistrate de administrația locală în contabilitate și să fie făcute actele cadastrale.

Un teren de 2.151 de metri pătrați, situat în extravilanul comunei Mircea Vodă, a fost declarat bun public local, cu destinația drum de exploatare. Acest bun a fost trecut din domeniul privat al comunei în domeniul public.

A fost aprobat un sprijin financiar în valoare de 7.000 de lei pentru biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Țibrinu, bani solicitați de preotul acestei biserici pentru a asigura întreținerea și funcționarea în condiții optime a lăcașului de cult. Preotul s-a angajat totodată să nu folosească banii în alte scopuri decât cele menționate.

De asemenea, consilierii locali au adoptat proiectul privind concesionarea prin licitație publică a unui teren în suprafață de 628 mp situat pe strada Cartierul Nou numărul 21A, cu o redevență minimă de 0,51 de lei/mp/an. Data licitației publice, componența comisiei care se va ocupa de acest proces sunt stabilite de către primarul comunei.

Tot prin licitație publică va fi concesionat și un teren în suprafață de 653 de mp situat pe strada Cartierul Nou numărul 19A. Și în acest caz, redevența minimă pleacă de la 0,51 de lei/mp/an.

Un alt teren, în suprafață de 231.020 mp, situat în localitatea Gherghina (carieră) va fi concesionat prin licitație publică cu destinația extracție a argilei caolinoase. Concesiunea va fi făcută pe o durată de 5 ani, iar nivelul minim al redevenței va fi de 227.624 de lei/an.

Consilierii locali au stabilit în aceeași ședință să modifice anexa 1 a HCL 64 din aprilie 2021, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale ale comunei Mircea Vodă. Astfel, articolul 7 (2) va avea următorul conținut: „pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1,45%, inclusiv, asupra valorilor impozabile a clădirii, la care se adaugă o majorare de 50% stabilită conform articolului 489 din codul fiscal”.

Un alt articol modificat este 33, pct. 12 – taxa serviciului voluntar pentru situații de urgență se modifică de la 4lei/gospodărie/an la 10 lei/gospodărie/an.

Și punctul 15 al aceluiași articol se modifică în sensul că taxa pentru comerțul stradal pentru o perioadă mai mare de 5 ani se reduce cu 50%.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top