Ştiri

Problema infracționalității din Babadag, pe agenda deputatului George Șișcu

Recentele imagini cu mai multe femei de etnie romă care agresează o tânără în centrul orașului Babadag, dar și nenumăratele cazuri de încălcare ale legii în această comunitate tulceană, l-au determinat pe deputatul PNL George Șișcu să adreseze o întrebare ministrului de Interne, Carmen Dan.

„De multe ori locuitorii de etnie romă din orașul Babadag au creat probleme care par în ultima perioadă a se intensifica, cel mai probabil și din lipsa de implicare a autorităților competente. Vulnerabilitatea socială, mediul precar din care aceștia provin au dus la implicarea lor în evenimente în care acestea au fost fie violente, fie agresive, având de cele mai multe ori un comportament neadecvat, chiar și cu persoanele de etnie romă, comportament care a reușit să instituie teroarea în rândul localnicilor de bună credință din oraș”, scrie deputatul în documentul adresat ministrului.

George Șișcu face referire în întrebarea adresată ministrului Carmen Dan la mai multe petiții, cea mai importantă fiind cea din anul 2015 când locuitorii Babadagului au adunat mai multe semnaturi cerând prefectului judetului înfiintarea unei subunitati de mascati, pentru stoparea acestor abuzuri.

„Atunci s-a promis că lucrurile vor intra în normal și că Inspectoratul de Poliție al județului Tulcea va face toate demersurile ca funcțiile vacante existente la nivelul Poliției Orașului Babadag să fie ocupate, iar parcul auto al acestei formațiuni să fie suplimentat cu autospeciale. Mai mult, Poliția trebuia să se mute în sediul fostului Spital orășenesc, sediu pe care l-a solicitat cu mult aplomb. Această mutare ar fi dus la suplimentarea parcului auto și cu o autospecială de poliție rutieră”, notează deputatul Șișcu.

Parlamentarul îi solicită ministrului de Interne să răspundă în scris:

• Care este motivul pentru care nu au fost completate până în acest moment locurile libere din organigrama secției locale de poliție, numărul de cadre existent fiind total insuficient în momentul de față? Când se va rezolva acestă problemă?
• Care este motivul pentru care Poliția Babadag nu s-a mutat încă în noul sediu (clădirea fostului Spital Orășenesc, cedat de Primărie încă din 2014), unde, chiar reprezentanții poliției afirmă că ar avea mai mult spațiu pentru a-și desfășura activitatea în condiții mult mai bune în ceea ce privește logistica și personalul?

„Vă rog de asemenea să-mi faceți toate demersurile necesare ca în orașul nostru să fie înființat un Serviciu de Acțiuni Speciale (trupe de „mascați”), cu rolul de a descuraja astfel de comportamente pe viitor”, conchide deputatul George Șișcu.

La nivel local, parlamentarul se va întâlni atât cu prefectul Județului Tulcea, cât și cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție pentru a discuta aceste aspecte. Totodată, la nivel central, George Șișcu va avea o întrevedere cu un secretar de stat din cadrul MAI pentru a puncta toate nemulțumirile locuitorilor orașului Babadag cu referire la ordinea și siguranța publică.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top