Opinii

Primăria Pantelimon investește în viitorul tinerilor din comună. Costel Armășescu: „Trebuie să-i facem să rămână acasă”

Aproape toate primăriile comunelor din Dobrogea se confruntă cu așa numitul fenomen al exodului tinerilor. Aceștia aleg să plece către orașe pentru a studia sau pentru un loc de muncă mai bine plătit.
Administrația comunei constănțene Pantelimon tratează cu seriozitate problema tinerilor, atât a celor care încă frecventează structuri de învățământ, cât și a celor care-și doresc să aibă o familie în localitatea natală.

 

„Încă din campania electorală am avut solicitări din partea mai multor tineri care își doresc să-și construiască case şi am început să identificăm aceste locuri. Trebuie să îndeplinească unele condiții precum vârsta maximă 35 ani, domiciliul pe Pantelimon, să nu mai fi deținut niciodată un imobil în România și să facă împrejmuirea terenului într-un an şi în 5 ani să ridice construcția”, spune primarul Costel Armășescu.

Tinerii care îndeplinesc aceste condiții pot primi de la primărie 1.000 mp gratuit, concesiune, iar ulterior aceasta poate fi transformată în act de proprietate. De asemenea, se asigură cadastrarea, extras de carte funciară, se aduc în apropiere alimentarea cu apă şi curentul electric. Bineînțeles, instituția îi va ajuta la obținerea avizelor și autorizațiilor.

Tot pentru tinerii din comună, Costel Armășescu încearcă să atragă investitori care să creeze locuri de muncă. „Suntem în discuții cu un investitor mare, foarte important pentru noi, care va crea locuri de muncă. De asemenea, îi sprijinim cu informații și alte documente pe tinerii care vor să acceseze fonduri europene. Trebuie să-i facem să rămână acasă”.

Administrația locală a avut mai multe solicitări pentru concesionarea unor parcele de teren în scopul
înființării de ferme agricole în domeniul zootehnic. Este vorba despre agenți economici care vor să acceseze fonduri europene prin intermediul Grupurilor de Acțiune Locală.

„Sper să reușim să facem un muzeu al satului, având în vedere că pe raza comunei este situl arheologic al Cetății Ulmetum”, adaugă edilul.

Modernizarea școlilor

Primarul Costel Armășescu a dat ordinul de începere al lucrărilor de construirea a cinci grupuri sanitare la toate școlile și grădinițele din comună. Acestea vor fi realizate la standarde europene și vor face parte integrantă din clădirile unităților de învățământ.

Cei merituoși, dar și cei care au dificultăți în familie, vor primi în continuare burse de merit sau sociale, în cuantum mărit, pentru a fi încurajați să frecventeze în continuare școala.

De asemenea, primăria intenționează să investească în dotarea școlilor cu sisteme audio, tablete, mobilier, dulapuri pentru materialele didactice, cuiere, construire magazii sau a unei săli de sport.

Copiii nu sunt uitați nici în momente de sărbătoare când primesc daruri din partea administrației locale, iar pentru cei tineri primăria dorește să permanentizeze revelionul organizat la Căminul Cultural. „Va deveni o tradiție, este un moment foarte bun să socializeze, să se cunoască mai bine, să comunice, să treacă peste anumite animozități”, spune Costel Armășescu.

Primăria și Consiliul Local Pantelimon se implică și în organizarea unor evenimente, unele dedicate Centenarului, evenimente în care școlarii sunt implicați în mod deosebit: 14 iunie – serbarea de sfârșit an școlar cu premiere, 25 octombrie – Ziua Armatei, 14 noimbrie – Ziua Dobrogei, 1 Decembrie – Ziua Unirii.

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top