Actualitate

Primăria orașului Hârșova, acțiuni pentru sănătatea și informarea cetățenilor

Primăria orașului Hârșova a implementat în ultimii ani mai multe proiecte privind modernizarea și dotarea Spitalului Orășenesc. În această toamnă, administrația locală a contribuit și la acțiuni de informare și testare a locuitorilor în vederea depistării sau prevenirii anumitor boli.

În fiecare an, data de 14 noiembrie marchează, la nivel internațional, Ziua Mondială a Diabetului, fiind totodată cea mai mare campanie mondială de informare asupra acestei afecțiuni. „Tocmai din acest motiv, în zilele de 13 și 14 noiembrie, Primăria Orașului Hârșova, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc Hârșova, a organizat activități de testare gratuită a glicemiei pentru cetățeni și de depistare precoce a diabetului zaharat, precum și o campanie de informare cu privire la pericolul grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a publicului”, transmite administrația publică locală.

Astfel, pe parcursul celor două zile de activități, Primăria Orașului Hârșova și Spitalul Orășenesc Hârșova au venit în sprijinul unui număr de 188 de hârșoveni prin testarea glicemiei, a tensiunii arteriale și a parametrilor corporali, precum și prin sfaturi și indicații privind nutriția și stilul de viață sănătos.

În plus, 12 dintre hârșovenii participanți au fost depistați cu valori ridicate ale glicemiei și au fost îndrumați către un specialist diabetolog pentru investigații suplimentare.

„Considerăm că această campanie a avut un real succes, atât la nivelul orașului Hârșova, cât și la nivelul localităților limitrofe și avem certitudinea că, alături de partenerii noștri actuali și de potențialii parteneri viitori, vom derula mai multe astfel de activități, care să vină în sprijinul comunităților din care facem parte și pe care le reprezentăm cu mândrie”, adaugă reprezentanții primăriei.

Beneficiind de întreaga susținere a autorității publice locale, precum și de aparatura de ultimă generație achiziționată de Primăria Orașului Hârșova în ultimii ani prin proiecte cu finanțare nerambursabilă, Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.

„Vă reamintim faptul că, prin acest proiect, Spitalul Orășenesc Hârșova a devenit singurul spital din județul Constanța care permite femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani să facă screening GRATUIT pentru a preveni cancerul mamar”, spun reprezentanții primăriei.

La finalul lunii trecute, o astfel de campanie s-a derulat la nivelul orașului, mamografiile din cadrul proiectului ONCOFEM fiind realizate pe un mamograf 2D, în baza unei programări prealabile. Potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală, cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer întâlnite la femei, reprezentând principala cauză de deces prin cancer la femeile europene. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top