Actualitate

Un nou proiect pentru orașul Hârșova: Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar

Primăria Orașului Hârșova depune toate eforturile necesare pentru a combate fenomenul depozitării deșeurilor pe domeniul public sau în spațiile interzise, în vederea menținerii unui oraș curat. În acest sens, administrația locală anunță semnarea unui nou proiect cu finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Pentru a combate fenomenul aruncării necontrolate a gunoaielor pe teritoriul orașului nostru, Primăria Orașului Hârșova vă aduce la cunoștință faptul că a fost semnat contractul de finanțare pentru Proiectul Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Hârșova, proiect finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin PNRR”, transmite administrația locală.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere și a fluxurilor speciale de deșeuri precum: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri periculoase și altele asemenea, pe care diverși cetățeni le aruncă, la întâmplare, pe spațiul public, la marginea orașului și pe care, vor putea să le depoziteze în spatiile special amenajate, fără a mai risca vreo sancțiune și ajutând la protejare mediului înconjurător.

Tot prin PNRR, autoritatea publică locală a depus un proiect de modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor prin construirea unor insule ecologice de tip 1, cu containere pentru toate cele 5 fracții, încurajând astfel colectarea selectivă a deșeurilor.

„Toate acestea sunt pentru ca orașul în care trăim și pe care îl iubim, să fie curat, primitor și frumos. Avem nevoie și de sprijinul cetățenilor pentru a păstra curățenia și pentru a-i sancționa pe toți cei care depozitează deșeurile în mod neconform. Puteți raporta astfel de persoane prin intermediul platformei web, www.primaria-harsova.ro, secțiunea Raportează o Problemă sau non-stop, prin mesaj pe WhatsApp, la numărul de telefon 0786/806-310 oferind mai multe detalii. Luptăm, cu toții, contra gunoaielor”, adaugă echipa coordonată de primarul Viorel Ionescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top