Actualitate

Spectacol de Crăciun la Căminul Cultural din Frecăței

Miercuri, 21 decembrie, s-a desfășurat spectacolul de Crăciun 2022, pe scena Căminului Cultural din localitatea Frecăței.

La eveniment au participat Ansamblul Meleaguri Dobrogene Frecăței și elevii claselor I-VIII ai Școlii Gimnaziale Frecăței. Publicul a fost încântat cu colinde tradiționale românești, obiceiuri și datini locale prilejuite de marea sărbătoare a nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Primarul comunei Frecatei (Tulcea), ec. Marian Naiman le-a oferit colindătorilor daruri din partea administrației locale.

În luna decembrie, Primăria comunei Frecăței a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire de locuințe sociale și de necesitate”, propus a se amplasa în satul Cataloi, comuna Frecăței, județul Tulcea.

Scopul acestui programului „locuințe sociale și de necesitate” este construirea de locuinţe sociale – locuinţe cu chirie subventionată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existentã nu le permite accesul la o locuintă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se doreşte a fi atins  este asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate. Promovarea investiţiilor de locuinţe sociale reprezintã sarcina autorităţilor publice locale.

Sursele de finaţare ale acestui program provin de la bugetele locale şi din bugetul de stat. Desfăşurarea procesului investiţional pentru construcţia de locuinţe sociale intră în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, cu finanţare din bugetele proprii. Statul sprijină financiar construcţia de astfel de locuinţe, prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat în completarea fondurilor din bugetele locale, prin intermediul bugetului Ministerul Dezvoltãrii, Lucrărilor Publice și Administrației, la solicitarea fundamentată a consiliilor locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top