Actualitate

Consiliul Local Comana a actualizat Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism

Regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 52/23.09.2011. Acum, consilierii locali au adoptat actualizarea acestui document prin care se stabilesc competențele obligatorii ale informării și consultării publicului, care se aplică în cadrul proceselor de elaborare sau revizuire a planurilor de urbanism și de amenajare a teritoriului.

Regulamentul se adresează tuturor inițiatorilor, elaboratorilor și avizatorilor de planuri de urbanism și de amenajare a teritoriului, precum și tuturor factorilor de decizie din domeniu și se aplică tuturor categoriilor de planuri de urbanism și de amenajare a teritoriului, prevăzute de lege respectiv: Planul Urbanistic General (P.U.G), Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).

„Participarea publicului la activitățile de amenajare a teritoriului şi de urbanism constă în implicarea acestuia în toate etapele procesului decizional referitor la activitățile de amenajare a teritoriului şi planificare urbană a comunei Comana, în toate fazele acestor demersuri : iniţiere, elaborare, adoptare şi implementare”, se menționează în document.

Participarea publicului asigură dreptul acestuia la informare, consultare şi acces la justiţie, referitor la activităţile de amenajare a teritoriului şi de urbanism, potrivit legii, pe tot parcursul elaborării strategiilor şi documentaţiilor de urbanism şi amenajare a teritoriului, conform metodologiei prevăzute în prezentul Regulament.

Responsabilitatea privind organizarea, desfăşurarea şi finanţarea informării și consultării publicului, a organizării tuturor etapelor procesului de participare a publicului în cadrul activităţilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism revine Primăriei comunei Comana, prin secretarul comunei.

Întregul regulament poate fi consultat pe siteul Primăriei Comana, www.primariacomana.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top