Actualitate

Locuitorii comunei Frecăței se pot branșa gratuit la rețeaua de apă și canalizare

Comuna Frecăței, județul Tulcea, a anunțat în luna noiembrie că locuitorii care nu au mai fost niciodată branșați la rețeaua de apă și canalizare pot face acest lucru în mod gratuit, dacă îndeplinesc anumite condiții.

„Primăria comunei Frecăței informează că pot fi sprijiniți în vederea racordării la rețeaua de apă și canalizare, printr-un proiect cu fonduri europene finanțat prin PNRR (Planul Național de redresare și Reziliență n.red.), cetățenii de pe raza comunei Frecăței care îndeplinesc o serie de condiții: își dau acordul cu privire la participarea în proiect; dețin o proprietate neracordată/nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă și/sau canalizare existent, iar media veniturilor nete lunare este sub salariul minim brut pe țară, garantat la plata pe membru de familie”.

Locuitorii care îndeplinesc aceste condiții pot beneficia de branșarea gratuită la aceste rețele publice în cadrul unui proiect cu fonduri europene finanțat prin PNRR/2022/C1/3 – Investiția 3 – Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețeaua de apă și canalizare existente.

Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețeaua de apă și canalizare existente – Programul este destinat realizării branșamentelor doar pe străzile pe care există la acest moment o rețea de apă și canalizare.

În cazul UAT în care există atât sistem de alimentare cu apă, cât și sistem de canalizare, sunt eligibile gospodăriile pentru care se solicită finanțare atât pentru realizarea lucrărilor de branșare  la sistemul public existent de alimentare cu apă, cât și pentru lucrările de racordare la sistemul public existent de canalizare.

Pentru Investiția 3 Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și/sau canalizare existente se lansează apel de proiecte pe principiul „primul venit, primul servit”, cu respectarea cerințelor privind încadrarea proiectului în specificațiile impuse de Ghid.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top