Actualitate

Primăria Mangalia, premiată pentru atragerea de fonduri UE destinate reabilitării infrastructurii din oraș și stațiuni

În ultimele zile ale anului care tocmai a trecut, primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a semnat contractul de finanțare pentru încă un proiect cu finanțare europeană, care prevede achiziționarea de autobuze electrice și înființarea transportului ecologic în oraș și stațiunile din sudul litoralului.

Proiectul are o valoare de aproape 10 milioane de euro, fiind suportat în proporție de 98 % din bani europeni.

Conform documentației tehnice, proiectul va fi implementat încă din prima jumătate a acestui an, prin achiziționarea primelor autobuze electrice care vor deservi într-o prima etapă transportul urban doar din municipiul Mangalia.

Tot la sfârșitul lui 2019, în ultimele zile lucrătoare ale anului, primarul Mangaliei a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea unui număr de 17 străzi de pe teritoriul orașului.

Documentația la acest proiect a fost depusă încă din anul 2016 odată cu deschiderea axelor de finanțare UE pentru reabilitarea infrastructurii în localitățile și stațiunile turistice.

„După trei ani de analiză și evaluare a dosarelor, am reușit să obținem finanțare europeană și acum să intrăm cu lucrările în teren la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, care vizează asfaltarea trotuarelor și străzilor din oraș” a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Tot el a mai spus căîn primele zile ale acestui an se semnează ordinul de începere a lucrărilor și pentru proiectul de reabilitare a falezei Mangalia – Saturn, tot cu bani europeni.”

Acest proiect a fost depus și pe vechiul exercițiu financiar european 2007 – 2014, dar din păcate procedurile greoaie de licitație au dus la ratarea finanțării. Am redepus proiectul pe noua axă, în anul 2015, iar acum reușim în sfârșit să intrăm cu lucrările în teren. Proiectul vizează reabilitarea falezei din Mangalia până la ieșirea din stațiunea Saturn, ca o continuare a falezei orașului (Aleea Teilor, care a fost deja modernizată în urmă cu patru ani.)„ a precizat edilul Mangaliei.

El a mai subliniat faptul că obiectivul său este acela de a realiza o faleză pietonală modernă din Mangalia până în stațiunea Olimp.

Pe lângă proiectele menționate mai sus, Primăria Mangalia mai are în desfășurare încă alte trei proiecte cu fonduri UE, respectiv: restaurarea bisericii Sf. Gheorghe (monument istoric), modernizarea infrastructurii în stațiunea Saturn și reabilitarea străzilor și trotuarelor din stațiunea Neptun.

De asemenea, Primăria are în procedură de licitație proiectul de modernizare a pieței centrale a orașului (Piața Republicii). Toate aceste proiecte, alături de cele deja finalizate (Clubul Nautic Callatis, Parcul Evergreen, Aleea Teillor, faleza Neptun – zona la Steaguri), au o valoare totală de peste 50 de milioane de euro.

Ca urmare a atragerii acestor sume importante pentru finanțări nerambursabile destinate infrastructurii orașului și stațiunilor, Primăria Mangalia a primit recent un premiu de excelență din partea Asociațiilor Municipiilor din România.

Orașul nostru a fost premiat pentru accesarea celor mai multe proiecte cu fonduri UE, la nivel regional. Concret, în acest moment avem peste 20 de proiecte cu bani europeni, în diferite stadii, cu o valoare totala de peste 50 de milioane de euro. Unele sunt deja finalizate, altele sunt în implementare.

Iată, așadar, că orașul nostru exploatează la maximum oportunitatea atragerii fondurilor UE pentru reabilitarea infrastructurii din oraș și stațiuni, dar și pentru realizarea unor obiective cu potențial turistic. Precizez încă o dată că toate proiectele la care lucrăm acum au fost depuse încă de acum 2-3 ani, imediat după deschiderea axelor de finanțare. La proiectele cu bani europeni, procedurile de evaluare, analize și achiziții durează mai mult, întrucât sunt fonduri nerambursabile”, a transmis primarul Radu Cristian.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top