Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: PNL vine cu o măsură care îi va ajuta pe români atunci când vor ajunge pensionari

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a vorbit pe pagina personală de facebook despre noua măsură a guvernului Orban ce va crește contribuția pe care românii o fac la Pilonul II de pensie, în prima fază la 5% și ulterior la 6%.

„Vreau să punctez aici o măsură liberală extraordinară care îi va ajuta pe români atunci când vor ajunge pensionari.
Astfel, Guvernul Orban va crește contribuția pe care un român o face la Pilonul II de pensie, în prima fază la 5% și ulterior la 6%.
Este evident pentru toată lumea că actualul sistem va da faliment peste câțiva ani, când generația „decrețeilor” va ieși la pensie, deoarece pur și simplu nu vor fi destui români care să muncească și care să plătească pensiile celor care au astăzi sub 50 de ani și care acum contribuie cu o grămadă de bani.
Tocmai de aceea, treptat trebuie să ne asigurăm că există un sistem care să le ofere românilor pensionari o sumă de bani conformă cu contribuțiile și cu munca depusă de ei în zeci de ani de activitate.
Prin această măsură, la Buget se colectează mai puțini bani care să fie cheltuiți imediat de politicieni. În schimb, banii se adună într-un fond ce aparține strict românilor.
Cel mai important lucru este să asigurăm libertatea românilor de a decide ce vor să facă cu banii lor, fără a-i ține captivi unui sistem de stat ineficient, incorect și incompetent”, a declarat Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top